Afgelopen week hebben diverse BB-lopers laten zien dat “wij” ook goed kunnen presteren op de marathon. 
 
Bij de grootste marathon van Nederland, in zonovergoten Rotterdam liep Jos Boomsma naar een keurige tijd van 3.15 
Retse van de Berg en Rutger Jan Lusseveld “gingen internationaal” en deden mee aan de marathon in Wenen. Op een glooiend parcours was het verschil bij de finish tussen beide lopers exact 5 minuten. Retse finishte in 3.04 en Rutger Jan in 3.09.
 Peter Ligthart, Marten Bolt en Timo Berkenbosch
Bij de Enschede marathon, die bekend staat als de oudste van Nederland deden in totaal 8 BB-lopers mee. Op het glooiende parcours met een lange klim die vooral tussen kilometer 36 en 40 als pittig zal zijn ervaren, was vooral de aanscherping van het persoonlijke record van Timo Berkenbosch van grote klasse. Na een versnelde tweede halve marathon (negative split) waarbij hij vele lopers inhaalde kwam Timo binnen in een tijd van 2.55.
 Martijn Schakelaar op weg naar een sterke 2:49 en Clubrecord
Daarnaast liepen Martijn Schakelaar (2.49 mannen 40), Peter Ligthart (2.58 mannen 50) en Hellen de Vries (3.01 vrouwen senioren) nieuwe clubrecords. Hellen was bovendien snelste vrouw in haar 35+categorie en liep een dik persoonlijk record na een mentaal erg sterke race. Helaas haalden Borre de Gier (blessure) en Dick van Os de finish niet, beiden staakten hun wedstrijd noodgedwongen. Marten Bolt liep naar een degelijke tijd van 3.19 en voor Sander Leussenkamp was er een stevig persoonlijk record in 3.35.
 Hellen de Vries en Tjibbe de Vries. Hellen won haar categorie in 3:01
In het “bijprogramma” scherpte Gerja Zielman haar beste tijd aan op de 10 kilometer, zij kwam binnen in een tijd van 40.15. Het is daarmee slechts een kwestie van tijd voordat Gerja haar 10 kilometer (structureel) onder de magische 40-minuten grens gaat lopen. Deze afstand werd overigens gewonnen door Ellis Bebseler in een heel scherp nieuw persoonlijk record (36.43) – weliswaar geen officieel lid van de BB-lopers maar vrijwel elke dinsdag wel aanwezig onze traingen; zou dat haar geheime recept zijn?......