De eerste wedstrijden van 2016 zijn inmiddels achter de rug. Onze vereniging deed van zich spreken met een aantal prachtige overwinningen in Wythmen, Heino en Aalden. Aangename loopcondities maakten dat diverse BB-Lopers besloten hun training dit weekend "in te ruilen" voor een wedstrijdje in aanloop naar een mooi hardloopvoorjaar.
 
Samuel Hofman wint Aalden Rondomme.
In het "verre" Drenthe won ons jongste lid in een prachtige race zijn 6,5 kilometer wedstrijd in een mooie tijd van 24.14. Het bochtige/pittige (deels cross)parcours en het feit dat pas in de laatste kilometer de strijd werd beslecht in het voordeel van Samuel gaf de overwinning nog meer glans!
 
vlnr Krista van Os, Tess Boekema, Carla BoekemaTwee keer een volledig blauw podium in Wythmen.
Bij de lustrumeditie van de Wythmenerplasloop lieten meedere BB'ers hun voeten spreken. Zowel op de 5 kilometer dames als heren viel er een compleet BB-podium te noteren.
De eer van het "hoogste schavot" was voor Tess Boekema (19.47) en Mark Hakbijl (17.52) waarbij de strijd bij de mannen lang spannend bleef met een tweede plek voor Bas Boekema en derde plek voor Gerben van Vilsteren die na een lange periode met blessures op de weg terug is. Het damespodium werd gecompleteerd door Krista van Os en Carla Boekema.
 
Alle uitslagen Wythmenerplasloop:
Mark Hakbijl     17.52
Bas Boekema      18.06
Gerben van Vilsteren 18.14
Joep Emmen      18.23
Retse van der Berg  19.04
Jos Boomsma      19.36
Wynand Fokkert    19.45
Tess Boekema     19.47
Gerrit van der Veen  20.12
Theo Boekema     20.32
Krista van Os     22.13
Carla Boekema     24.55
vlnr Joep Emmen, Gerben v Vilsteren, René Poppe en Mark HakbijlOverwining voor Gerja Zielman bij thuiswedstrijd Sallands Crosscircuit.
In "haar achtertuin" werd de Veldloop van Heino georganiseerd; reden temeer voor Gerja om zo snel mogelijk terug te zijn bij de 5 kilometer. Haar eindtijd (19.25) betekende een afgetekende overwinning bij de vrouwen. Stephen Riemens liep zowel zaterdag de Veldloop in Heino als ook de cross van Broekland!
 
Midwinterloop Vaassen
10 kilometer: Borre de Gier 38.14
10 engelse mijl: Martijn Schakelaar 59.55
 
Open Gelders en Overijssel Crosskampioenschap
Dit was en prooi voor de gebroeders Driesen: Arjen Driesen was de winnaar  in de klasse M40. Erik Driesen werd eerste in zijn klasse en Overijssels/Gelders Crosskampioen bij de masters.