Eindhoven. Het was een mooie dag voor hardlopend Nederland dat vandaag neerstreek in Eindhoven. Onder ideale loopomstandigheden sneuvelden er veel persoonlijke records. BB loper Jos Verdaasdonk had zijn zinnen gezet om zijn persoonlijke record aan te scherpen en hoopte op een tijd onder de 2 uur en 40 minuten. Zijn missie slaagde. Jos finishte na 2 uur 38 minuten en 19 seconden en verbeterde zijn persoonlijk record met maar liefst elf minuten!

Wedstrijd

“Het afgelopen half jaar was ik maar met een wedstijd echt bezig en dat was de marathon van Eindhoven. De laatste maanden heb ik in overleg met Berthold alle trainingen goed kunnen uitvoeren. Vooraf hielden we vast aan een schema van sub 2 uur en 40 minuten.

De eerste helft kwam ik door na 1 uur en 19 minuten en 59 seconden. Dit was iets langzamer dan de geplande 1u19’30”. Ik voelde me zo sterk dat ik langzaam ben gaan versnellen. Dit resulteerde in prachtige eindtijd. De laatste halve marathon liep ik 1 minuut en 40 seconden sneller dan de eerste helft. Ik ben super trots op dit resultaat !” Zijn eindtijd was goed voor een derde plaats op de ranglijst allertijden van de BB-lopers, achter Arne Mulder (2 u31’46”en Falco Olivier (2u38’07”