Afgelopen weekend konden we niet alleen genieten van warm en zonnig zomerweer maar werden ook meerdere overwinningen en podiumplaatsen behaald in diverse wedstrijden in onze regio. Hierna een kort chronologisch overzicht.
 
Martijn SchakelaarMartijn SchakelaarDonderdag 20 augustus liep Martijn Schakelaar naar een eerste plaats mannen 40 op de 5,4 kilometer bij de eerste editie van de Wärtsila Powerrun in Kampen; zijn eindtijd 19.13.
 
Vrijdag 21 augustus werd de jaarlijkse Pomploop georganiseerd in Heino waarbij 4 BB’ers meeliepen over het (deels onverharde) parcours. Gerja Zielman won haar thuiswedstrijd over 10 kilometer in een tijd van 42.47. Bij de mannen liep Jos Verdaasdonk naar een keurige 2e plek in een tijd van 34.53. Op de (bijna) 5 kilometer kon Mark Hakbijl lang in het spoor blijven van de latere winnaar, maar met een tweede plek en eindtijd van 16.58 kan hij zeker tevreden zijn. Erik Makkinga liet met een eindtijd net boven de 20 minuten (20.03) zien dat we van hem een sterk najaar kunnen gaan verwachten.
 
Tjibbe de VriesTjibbe de VriesBij de Nunspeetse Heideloop op zaterdag 22 augustus liep Juda Vecht na lange tijd weer een wedstrijd was de snelste in zijn categorie, we verwachten na het fietsseizoen een goeie come-back.
 
De Singelloop in Hollandscheveld is een sterk bezette wedstrijd waar veel regionale toplopers aanwezig zijn. Hier liet Erik Driesen zien dat hij tot de sterksten in de regio behoort door de 5 kilometer winnend af te sluiten in een tijd van 15.47. Broer Arjen Driesen werd keurig derde bij de mannen 40 in een tijd van 16.52.
 
In Apeldoorn deed Tjibbe de Vries mee aan de Runnerswordloop. Tjibbe kwam binnen als snelste 60’er in een tijd van 39.20 op de 10 kilometer.