Een maand geleden werd met het afgelaten/verplaatsen van de Wiezoloop voor menig BB Loper abrupt het begin aangekondigd van de (actieve) rustperiode. Even wat ruimte voor rust, alternatieve sportieve activiteiten, vakantietripjes en herstel van lichte tot soms zware pijntjes. Enkelen hadden (gedwongen vanwege blessures) hun rustperiode er al op zitten, waren nog druk bezig met een baanseizoen, hadden gewoon zin in een wedstrijdje tussendoor of zijn al weer bezig met het voorbereiden op het najaar voor afstanden van soms 400/800 meter tot en met de marathon en verder. Daarom kwamen de afgelopen maanden nog geregeld BB Lopers her en der in de uitslagen voor. Hierbij een overzicht.
  
19e Rabo Klepperstadloop Hardenberg - 1 juli
Andre Knol blijft gewoon hier en daar zijn wedstrijden meepakken en loopt naar een verdienstelijke 2e plaats in 35:21, net achter Jan Willem Hagen (35:09) maar voor Peter Bruinsma (35:50)
 
KCB Nacht van Heusen (België) - 18 juli
Arne Mulder was toegelaten tot de 6e!! serie van 5000m welke om 11 uur zou plaatsvinden in het avondprogramma van de Nacht van Heusden. Met tijden van 13 in de 1e serie tot/met tijden rond de 15:00 in de laatste serie was het zeker geen schande om slechts in de 6e serie te starten. In een geweldige ambiance in het mooie Huesdense stadion kwam Arne helaas te kort om zijn pr te verbteren en finishte in 15:15, 10 seconde boven zijn SB en kleine 20 sec boven zijn pr. Nu een korte rustperiode en dan op naar snelle wegwedstrijden in het najaar.
 
3e Vrieling Varia Run Dedemsvaart
Deze jonge wedstrijd is een mooie opvulling van een best rustige wedstrijdperiode. Sinds dit jaar ook met gecertificeerde afstanden, altijd een mooi gegeven. Weliswaar dan weer iets apart dat de certificering was voor 5,055 & 10,110, had de start dan niet iets verlegd kunnen worden voor beide afstanden is dan wat je je afvraagt...
 
Desondanks waren er mooie tijden en zelfs een pr.
5km:
Bert de Boer, 4e MSEN in 17:18, mooi om Bert na lang blessureleed weer voorin het veld terug te zien.
Kasper Bisschop, 6e MSEN in 17:29, wat tevens een mooi PR is voor Kasper
Bouke de Jong, 8e MSEN in 17:45, een van de lopers die aan het einde van het voorjaar geblesseerd raakte en nu weer goed op de weg terug is.
Jos Scholten, 20e MSEN in 19:23
Marten Bolt, 6e M50 in 21:03, helaas tussendoor een korte pauze vanwege enkele steken
 
27e Kooyman Polderloop De Kwakel - 30 juni
In 't westen des lands blijft Marlies Groenewold haar wedstrijdjes lopen en loopt ontspannen naar een 42:39 en pakt daarmee de 7e van de 10 beschikbare prijzen. Komend week wederom een 10 km op haar planning.
 
35e Kolkloop Blokzijl, 1 augustus
Op het kenmerkende parcours langs de haven en over de dijk met de vele rondjes van deze klassieker waren het onder andere de gebroeders Driesen die een nagenoeg thuiswedstrijd liepen.
 
Erik Driesen, 1e overall in 25:43, dit jaar onbedreigd naar de 3e winst op rij, deze keer zonder tegenstand van Erik Negerman.
Arjen Driesen, 1e M45 (3e overall) in 27:12, na jaren niet fantastisch te hebben gelopen dit keer toch een prestatie waar Arjen met een goed gevoel op terugkijkt
Bert de Boer, 3e MSEN (5e overall) in 27:39, Bert pakt zijn wedstrijdjes mee nu hij hersteld is en gaat met de wedstrijd weer sneller.