Tijdens de BB-lopers Baan Classic liet Roy Hoornweg vrijdagavond zien dat met zijn tijd van 14 minuten en 17 seconden hard lopen mogelijk is onder warme weersomstandigheden. Zijn prestatie betekent momenteel een negende plaats op de Nederlandse ranglijst van dit seizoen. Hoornweg liep aanvankelijk als haas voor hardlooptalent Bart van Nunen, die in een tijd van 14 minuten en 26 seconden zijn clubgenoot bij AV Passaat net voor zich moest dulden. Zwollenaar Arne Mulder kwam een ruime minuut later over de finish als derde in 15 minuten en 29 seconden.
 
Start van de eerste serie

De BB-baanloop Classic ging van het ene uiterste over in het andere. De eerste drie series kampten nog met het drukkend warme klimaat, terwijl de vierde en laatste serie moest worden afgelast wegens hevige regenbuien en flink wat donder en kabaal door het onweer. Het verwachte onweer maakte de wedstrijdspanning voor de organiserende vereniging BB-Lopers net iets groter. De baanloop werd voor de eerste keer georganiseerd en trok bijna honderd deelnemers naar de baan van AV PEC. De wedstrijd werd opgeluisterd door niemand minder dan speaker Henk Borgmeijer.

BB-Loper Joep Emmen (16 minuut 9 seconden) en Geart Jorritsma van AV Horror uit Sneek (16 minuut 10 seconden) maakten met een flinke eindsprint de top vijf compleet bij de mannen senioren. Bij de mannen 35+ liet Henry Rutgers uit de BudgetBestrating-groep zien bovenstaande senioren mannen voor te kunnen blijven in 15 minuten en 46 seconden.

Tess Boekema en Lieve Tollet klokten als een van de weinig vrouwelijke deelnemers nette tijden in respectievelijk 19 minuut 4 seconden en 19 minuten en 14 seconden.
Bestand met tussentijden.
 
De uitslagen op uitslagen.nl