Het is meer dan een week geleden en inmiddels heeft hij de eerste intervaltraining alweer achter de rug maar op 16 mei 2015 heeft Timo Berkenbosch een dermate bijzondere prestatie geleverd dat die niet onvermeld kan blijven!

Timo BerkenboschLe Porte di Pietra is een ultratrail in Italië met een afstand van 102 kilometer waarin ook nog eens zo'n 5.500 hoogtemeters overwonnen moeten worden. In een veld van zo'n 258 gestarte lopers wist Timo te finishen op een prachtige 33e plaats in een tijd van 17 uur en 48 minuten.

Timo heeft ons al vaker verrast met extreme prestaties maar dit is weer een "stapje" meer en de eerste keer dat hij een afstand loopt van meer dan 100 kilometer....en dan ook nog eens met zoveel hoogtemeters, een top op bijna 1.700 meter en veel regen en wind.....oftewel een prestatie van formaat. De manier waarop hij de wedstrijd heeft opgebouwd is ook nog eens bijzonder goed geweest, vanaf positie 101 bij de eerste post opgerukt naar een mooie plek in de subtop van dit evenement.

Deze prestatie lijkt bijna niet te kunnen worden overtroffen maar met Timo weet je het nooit.....!