Arne Mulder tijdens een prachtige race in EnschedeArne Mulder tijdens een prachtige race in EnschedeVoor Arne Mulder was de Marathon van Enschede het hoofddoel van het voorjaar. De Zwollenaar ging weg op een schema van 2:32 en een prachtig vlakke race kwam hij uit op 2:31:46.

Hiermee was hij de derde Nederlander in Enschede en zette hij ook een fraai BB-lopers clubrecord. " Het ging echt super," aldus Arne, "halverwege kwam ik door in 1:15:58. De tweede helft ging dus in 1:15:48, een 'negative split' doordat de laatste kilometer nog de kracht had voor een eindsprint".

"Ik geb geweldig genoten, al heb ik de hele afstand alleen gelopen. Met de organisatie had ik nog overlegd om in een groepje dat 2:28 zou gaan lopen meet te gaan, maar ik ben blij dat ik dat niet gedaan heb. Op het laatst heb ik nog flink op ze ingelopen. Na het 40k punt heb ik aangezet en hoewel het zwaar was toch het tempo naar 3:27 per kilometer kunnen brengen. In het begin had ik wat moeite de met het drinken onderweg, en vanaf 15k telkens de bidon meegenomen om onderweg door te drinken, dat ging beter. Ook het weer was perfect. Ben er superblij mee."

Arne die zich onder andere een trainingsstage in Kenia deze  winter had gedaan kan terugkijken op een heel knap debuut op de marathon.