Berthold snelste Zwollenaar

Eigenlijk hebben we allemaal een beetje een haat-liefde relatie met de Zwolse halve marathon: het is onze thuiswedstrijd, nergens krijg je zoveel aanmoedigingen onderweg en nergens zijn we zo vertrouwd met het parcours. Iedereen heeft supporters langs de kant, het is een enorm leuke loop. Maar het wordt ook tijd dat de organisatie het zo vaak mogelijk door de binnenstad sturen van de lopers een keer laat gaan. Ook nu was het parcours weer veel en veel te vol en konden we het derde rondje met wijde buiten bochten en  grote bogen om de vele recreanten heen lopen die, heel begrijpelijk, in hechte groepen vaak met met zijn vieren of zevenen op een rij genoten van hun halve. Maar probeer als wedstrijdloper zonder politiebegeleiding daar maar eens langs te komen!

Niettemin is er prachtig gepresteerd:  Coach Berthold Berger was veruit de snelste Zwollenaar in 1:12:44, 2 minuten sneller dan in 2008,  mooie bekroning van een precieze voorbereiding. Gefeliciteerd, Berthold! Hans Lindeboom moest dieper dan anders gaan op het bochten-en-bruggen parcours maar zette toch een prachtige 1:16:28 op de klokken. Arno Boekema liep een dik PR 1:26:44. Borre de Gier was een halve minuut sneller dan vorig jaar 1:28:02. Juda Vecht kwam voor het eerst uit bij de M50, ook een halve minuut sneller dan vorig jaar: 1:29:01. Arjo Spans klokte 1:30:07 , net voor Hanno Treep, die in netto1:30:08 finishte. Peter van Polen liep een PR, 1:34:20! Jurjen Folkersma liep 1:38:41 na een heel voortvarende start en een lastige laatste ronde. IJsbrand Reijneveld liep sterk en constant naar 1:38:50.  Wilco Voulon liep 1:44:28, netto sneller maar werd op de finish bruto ingehaald door Rietje Klappe die een mooie 1:44:54 liep.

Niet alleen op de halve, maar ook op de 4 Engels mijlen gaven onze superdeluxe GPS-jes om de pols allemaal een wat langere afstand dan in het programmaboekje, maar dat mocht de pret niet drukken. Bij de dames werd Lieve Tollet knap vierde in 26:52 en Patricia Seinen eindigde ook hoog met 29:45.  De jongste souplesse loopsters Martha Tiel Groenestege  en Mylena Floor liepen zoals gebruikelijk eensgezind naar de finish en eindigen als 5e en 6e dame overall in het seniorenveld in 27:09.

Hun trainer Paul Floor hield dat niet bij, maar de 28:08 mocht er zijn. Dezelfde tijd liet Age Faber ook noteren.  Hans Wieltink liep 26:11, een prachtige tijd van Hans die na een hardnekkige voetblessure zich dit seizoen op de korte afstand richt. Het bleef na afloop nog lang onrustig in de Zwolse binnenstad. De afterparty was erg gezellig, de glasbak mocht weer lang rinkelen op zondagmorgen en volgend jaar doen we het allemaal graag weer dunnetjes over.

Zie ook het artikel op hardloopnieuws.nl