De 51e Abdijcross vormde de sfeervolle ambiance voor de Nederlands kampioenschappen cross die op zaterdag 17 en zondag 18 januari in Kerkrade zijn gehouden. Zowel bij de mannen als de vrouwen was een sterk deelnemersveld vastgelegd met veel nationale topatleten.

Erik Driesen wist voor de twee achtereenvolgende keer Nederlands kampioen te worden bij de masters 35+ klasse. Ruim voor Rob Detert Oude Weme van AV Veluwe kwam Erik na een sterk gelopen race als eerste over de streep op de 7.400 meter in een tijd van 25.38. In een reactie geeft Erik zijn gevoel en wedstrijd als volgt weer. "Het ging direct behoorlijk hard, moest eerst 3 lopers laten gaan. Heb er toen wat ingehaald in de eerste lange ronde en lag na deze doorkomst op de 4e plaats. Vandaar uit heb ik de race zo hard mogelijk gelopen, alleen een Pool bleef mij uiteindelijk voor. Ben weer superblij met dit resultaat."

Broer Arjen liep ook een hele degelijke race en eindigde op een kleine twee minuten van de winnaar als 7e bij de mannen 45 in een tijd van 26.49.

Beide broers van harte met dit mooie resultaat voor de BB-Lopers!

Erik Driesen prolongeert zijn Nederlands kampioenschap Erik Driesen prolongeert zijn Nederlands kampioenschap