Gerja was tweemaal de snelste bij crosslopen dit weekend Gerja Zielman liep net als gisteren ook vandaag naar een afgetekende overwinning bij de cross die nu plaatsvond in Heeten en stelde daarmee de algehele zege veilig in het eindklassement van het Sallands Cross Circuit. Ondanks dat er nog twee wedstrijden te gaan zijn is ze niet meer te achterhalen door de concurrentie. De tien kilometer legde Gerja af in een tijd van 43.45, dit was een dikke minuut langzamer dan gisteren in Heino maar dat is niet vreemd met twee zware wedstrijden binnen een tijdsbestek van 24 uur. Op de vraag hoe ze dit voor elkaar heeft gekregen stelt Gerja: "Door de verzuring heen gelopen en gezorgd dat ik weinig alleen liep".

Erik Makkinga raakt steeds beter in vormErik Makkinga werd "zomaar" eerste bij de snertloop van VV Hoonhorst. Erik omschrijft zijn wedstrijd als volgt: "Een plaatselijke loop met veelal leden van de voetbalvereniging en sportieve inwoners van het mooie kerkdorp. Totaal 3 ronden van bijna 3 km. door het mooie buitengebied, langs de dorpskerk en natuurlijk het café. De eerste ronde was aanpezen om bij de kopgroep aan te haken (zelf achterin gestart). Bij de eerste doorkomst stapten de lopers net voor mij reeds uit. Daarna nog 2 rondjes genieten en als eerste over de finish in 35:45 en aan de heerlijke en verdiende kom snert".

 

Arjan Rorije is op de weg terug na een periode zonder trainingen/wedstrijden. In Heeten deed Arjan mee aan de 6 kilometer en liep daar naar een verdienstelijke 6e plaats bij de mannen 40+ met een eindtijd van 24.54. Reactie van Arjan op zijn eerste wedstrijd in tijden: "Het ging redelijk, niet vanzelf. Ik wilde 4 minuten per kilometer proberen maar dat is niet gelukt. Conclusie is: werk aan de winkel!"