De kruitdampen van de jaarwisseling zijn nog maar net opgetrokken en de eerste resultaten voor de BB-Lopers kunnen alweer worden opgetekend.

Gerja deed gode zakenn voor het klassement in HeinoGerja Zielman heeft vandaag de 8e wedstrijd van het Sallands Crosscircuit gewonnen. In haar "thuiswedstrijd" verstevigde ze daarmee de koppositie in het totaalklassement. Op het (deels) onverharde parcours bleef Gerja de nummer twee ruim een minuut voor en kwam over de finish in een tijd van 42.37. Dit na een vrij vlak gelopen race met weinig verval op de tweede ronde. Kort commentaar van Gerja: "Eerste 5 km. zuur, vanaf 7 begon ik het gevoel te krijgen terug te komen.....zelfs nog een kort eindsprintje".

Wynand Fokkert liet de klok stilstaan op 39.43. Wat bij Wynand vooral opviel was de "negatieve split", oftewel een snellere tweede ronde.

Martijn Schakelaar liep na een periode van bijna twee maanden zonder wedstrijden mee met de 10 Engelse Mijl in Vaassen. Deze wedstrijd gaat over een glooiend parcours op strak geasfalteerde wegen door de bossen van de Veluwe. Ruim achter winnaar Johan Kats van AV Daventria kwam Martijn binnen op een keurige tweede plek met een tijd van 59.48. "Echt super ging het vandaag nog niet.......was eerste wedstrijd sinds maanden en leek meer op een trainingsloop omdat ik van start tot finish alleen heb gelopen" aldus een bericht van Martijn.