Soest - Traditioneel verzamelde het Nederlandse lopersveld zich op oudjaarsdag in de Soestduinen voor al weer de 34e editie van de Sylvestercross. Waar menig BB Loper al druk was met het verorberen van menig oliebol en appelflap reisde een vijftal BB Lopers eerst nog af naar Soest. Daar wachtten 4 grote rondes (8km) voor de Masters en de MSEN mochten daar eerst nog 2 kleine rondes aan toevoegen (10,4 km). Elke doorkomst was voorzien van 250m zand en verder waren er enkele heuveltjes in het bos. Al met al een zware cross maar daardoor ook erg leuk.
 
Mannen Senioren
Net als vorig jaar deden Arne Mulder en Erik Slomp mee aan de lange cross tussen de mannen prominenten. De nationale top, aangevoerd door een winnende Khalid Choukoud, was te sterk, maar ook Arne en Erik leverden mooie prestaties.
 
Arne, was net 34 uur terug in Nederland na een trainingsstage in Kenia. Hierdoor was hij, logischerwijs, nog enigszins vermoeid en moest nog wennen aan het Nederlandse weer. Op basis van een goede conditie en basis snelheid liep Arne nog naar een mooie 39e plek.
 
Iets langzamer gestart schoof Erik steeds verder op en wist Arne en enkele andere concurrenten zelfs te passeren. Erg sterk lopend was hij op weg naar een goede prestatie. In de laatste 3km dwongen steken hem echter angzamer te lopen en zelfs even te wandelen, waardoor hij weer gepasseerd werd door o.a. Arne. In de laatste km's zat er nog weer een acceptabel tempo in en wist hij zelfs nog 45 seconden sneller te finishen dan vorig jaar op een 47e plaats.
 
Arjen Driesen 3e bij M45 (Met dank aan Bergfoto.nl)Masters
Waar de senioren meedraaiden in de middenmoot streden Erik en Arjen Driesen mee om de ereplekken in respectievelijk de M35+ en M45+ categorie in voorbereiding op het NK Cross in Kerkrade over enkele weken. Erik, geen fan van het mulle zand, liep desondanks weer een solide race en finishte als 4e M35+ achter Zac Freudenburg, een Belg en Marco Gielen.
 
Arjen Driesen had vantevoren zijn zinnen gezet op een podiumplaats en maakte dat waar. Na een ietwat langzame start was het de 1e ronde vooral de schade herstellen. In de 2e t/m 4e ronde kon de strijd om de 2e en 3e plek gestreden worden. Nummer 2 was uiteindelijk toch te sterk maar de 3e plek werd knap veilig gesteld en zo mocht Arjen het podium bestijgen.
 
Ook Stef Riemens nam deel in de 45+ categorie en maakte zijn debuut in het nationale crossveld. Als 50+er wist hij zich knap te handhaven in dit veld en finishte als 26e van de 67 45+'ers
 
Alle uitslagen