Vandaag werd door atletiekvereniging De Gemzen de jaarlijkse zes-uursloop georganiseerd op de mooie atletiekbaan in Heerde. Scheen gisteren de zon nog vriendelijk, vandaag was het voor de (inter)nationale lopers een extra zware beproeving door flinke sneeuwjachten die het lopen er niet makkelijk op maakten. Gelukkig bleef de baan wel goed "beloopbaar". Naast de zes-uursloop was er ook een estafettemarathon en uurloop; tevens een mooie afleiding voor de lopers die zes uur lang hun focus moesten houden.
 
Marten Bolt zette een knappe prestatie neer Onze kilometervreter Marten Bolt leverde werkelijk een topprestatie door maar liefst 160 (buitenbocht)rondes te lopen wat neerkomt op een afstand van ruim 67 kilometer. Hiermee werd hij derde in een startveld van 23 deelnemende ultralopers. Alleen de Duitser Christian Grundner (72,8 km.) en de Belg Xavier Verbruggen (69,7 km.) bleven Marten voor. Wat verder opmerkelijk is dat Marten dit jaar al drie marathons en de 50 km. van Winschoten heeft gelopen. Een afstand van dergelijke omvang was tot vandaag echter ook voor hem een onbeschreven blad. In een korte reactie geeft Marten aan "na 4 uur lopen zakte de snelheid maar deze kwam wonderbaarlijk terug in het laatste uur". Navraag naar het mentale aspect van het telkens ronden van de baan vertelt Marten dat dit hem erg is meegevallen, sterker nog was eigenlijk wel prettig. Afsluitend......"ik loop dit jaar niet meer".
 
Verder waren er vandaag mooie overwinningen voor Erik en Arjen Driesen bij de Dorpsloop in De Krim; hierover doen wij morgen verslag.
 
Nog 2 uur 33 minuten te gaan..