Nieuw Heeten - Op 2e kerstdag doet het Sallands Cross Circuit traditioneel altijd Nieuw Heeten aan voor al weer de 7e cross in het circuit. Het parcours, grotendeels onverhard, voert de lopers door de weilanden en stukjes bos rondom het sportpark. De vaste BB-klanten van het circuit waren vandaag afwezig, maar enkele anderen pikken een aantal crossjes uit als onderdeel van hun trainingen. Net als in Laag Zuthem waren Theo Boekema, Tess Boekema present op de 10 km en stond Erik Slomp aan de start op de 5 km. Qua ereprijzen ook een herhaling van Laag Zuthem met 1e plaatsen voor Tess op de 10 km en Erik op de 5 km.
 
Tess BoekemaNiet topfitte Tess naar 1e plek op de 10 km
Ondanks het feit dat ze niet helemaal topfit was wilde Tess toch graag starten op deze cross van het Sallands Cross Circuit. Met de insteek om de wedstrijd als pittige training te lopen werd dan ook de wedstrijd aangevangen. Vlak na de start bevond Tess zich nog op de 2e plek maar bij de doorkomst na 5 km was de 1e plek reeds in handen met een kleine voorsprong. Zonder uiteindelijk te forceren liep ze naar de overwinning in een tijd van 42:18.
 
Ook Theo zal een goed gevoel over gehouden hebben aan deze 10 km. Waar het de laatste tijd steeds minder vaak gebeurt wist Theo vandaag de tweestrijd met zijn dochter in zijn voordeel te beslechten. Halverwege was er al een voorsprong en was Theo soepel onderweg naar een mooie tijd. Op de meet was de tijd 40:50, mooie prestatie zo tussen de diners door.
 
Erik Slomp rekent in 2e ronde af met Ruud Boom en pakt 1e plek op de 5 km
Iets eerder op de dag waren de lopers van de 5 km van start gegaan. Vanaf de start nam Erik de leiding en kon alleen Ruud Boom volgen (plaatselijke favoriet uit Nieuw Heeten, maar herstellende van een blessure). Na een beheerste 1e ronde versnelde Erik bij de doorkomst halverwege en nam een ruime voorsprong. In een vlakke race finishte Erik uiteindelijk in 16:19 op de net geen 5 km: "Lekker vlak (licht negatieve split zelfs) kunnen lopen zonder compleet tot het gaatje te hoeven gaan, mooie laatste prikkel voor de Sylverstercross in Soest op oudjaarsdag.