Afgelopen zaterdag organiseerde RCL de vijfde in een reeks van elf wedstrijden die onderdeel uitmaken van het Sallands cross circuit. De Den Alerdinkloop wordt gelopen over een prachtige landgoed met dit jaar ook nog eens heerlijk loopweer. Dat BB-Lopers ook kunnen crossen bleek overduidelijk met overwinningen voor Tess Boekema op de 10 en Erik Slomp op de krappe ronde van 5 kilometer; maar ook de andere deelnemende BB'ers liepen allemaal voorin het veld.
 
Op de vijf kilometer liep Erik samen met Falco Olivier, Joep Emmen en Leon van Leusen op kop. Erik eiste de overwinning voor zich op in een tijd van 15.42 kort daarop gevolgd door Falco (16.01), Joep (16.19) en Leon (16.33). Niet ver daarachter kwam een sterk lopende Jan Schra binnen op de zevende plek in een tijd van 17.27. Jos Scholten liep ook onder de 20 minuten en kwam binnen in een keurige 19.48. Bij de mannen 40 + liet Michel Blaauwgeers zien dat er na 3 maanden zonder wedstrijden weer serieus rekening met hem moet worden gehouden; Michel werd 5e in zijn klasse in een tijd van 18.45.
 Podium bij de vrouwen 10k; vlnr Gerja Zielma, Tess Boekema en Anita Reimert (avPec)
Op de tien kilometer liep Tess Boekema onbedreigd naar de overwinning, zij kwam binnen in een tijd van 39.41. Gerja Zielman - die zich vooral focust op het eindklassement na de elf wedstrijden en de voorgaande crossen wist te winnen – werd tweede in een tijd van 41.25. Zij verstevigde daarmee haar eerste plek in het totaalklassement. Bij de mannen 50+ liepen Stef Riemens en Theo Boekema mee. Stef werd vierde in een tijd van 38.57 en Theo liet de klok stilstaan op 40.34.
 
Snelle tijd Sjoerd van Westerop bij Montferlandrun
Voorzover bekend is Sjoerd van Westerop de enige BB-Loper die het heeft "aangedurfd" mee te doen aan de Montferlandrun. Deze wedstrijd is qua parcours vergelijkbaar met de Zevenheuvenloop maar volgens ingewijden nog wat zwaarder vooral ook door de pittige beklimming van Het Peeske. Sjoerd liep bij deze 15 kilometerwegwedstrijd naar een keurige eindtijd van 59.05 en was daarmee de 118e op een totaal van de ruim 2.400 lopers die deze wedstrijd volbrachten.