Sintloop Heerde: Podium 10k met vlnr. Ronald Derksen (av Veluwe) Joep Emmen en Berthold BergerHeerde 29 novemner 2014. Vandaag had atletiekvereniging de Gemzen een  perfect georganiseerde Sintloop op het programma. Hoe kan het ook anders.....de Goedheiligman, vriend van ons allemaal was met menig pietermannen naar Heerde gekomen en zoals elk jaar loste hij het startschot. De hoofdafstand de 10 kilometer werd een makkelijke overwinning voor Joep Emmen. De BB loper soleerde bij een graadje of twee boven nul en gure oostenwind naar een keurige 33'28".
 
10 kilometer
"Ik wilde een lekkere race lopen en had al sinds de clubkampioenschappen geen 10 kilometer meer gelopen. Meestal ga ik veel te snel van start. Mijn coach Berthold Berger had me geadviseerd om niet sneller te starten dan 3'20". Het mooie van vandaag was dat Berthold nu gewoon de eerste kilometer met ons meeliep en me na amper 100 meter al terugfloot omdat ik sneller wilde dan goed voor me was. Na een kilometer kwamen we door na 3'25" en riep hij zo doorlopen Joep dan komt het wel goed en zo verliep de race ook. Voor het eerst in mijn hardloop leven liep ik een vlakke race met kilometers rond de 3'20" en finishte ik als eerste op de atletiekbaan !" aldus een zeer tevreden Joep.
 
Andere opvallende prestaties kwamen op naam van coach Berthold Berger die bij de mannen de derde plaats opeiste en finishte na 34'28". Ronald Derksen hield Berger met zes seconden af van de tweede plaats. Sjoerd van Westerop finishte na 38'08"
 
Sintloop Heerde: Erik Slomp liep een prachtige 16:095 kilometer
Erik Slomp benadert zijn oude vorm in sneltreinvaart. Erik liep in een goed opgebouwde race naar een keurige 16'09" "Vooral de laatste kilometer geeft me veel vertrouwen en mijn tweede tijd ooit" Erik raffelde de laatste kilometer af in 3 '04" . Jan Schra liep ook naar een nieuw persoonlijk record en finishte na 17'48" en verbeterde zijn beste tijd met 2 tellen.
 
Zandstuve Bosloop Vroomshoop
Vandaag liepen nog drie BB lopers mee in de 10km bosloop van Vroomshoop.  De wedstrijd maakt onderdeel uit van een competitie over drie wedstrijden. Dit was de tweede in de reeks. Deze wedstrijd/competitie wordt al voor de 38e jaargang georganiseerd.
Retse van de Berg liep naar een mooie 3e plaats overall over het lichtglooiende parcours en finishte na 37'54".
Rutger Jan Lusseveld finishte na 40'09" als vijfde.
Roelof Rekker finishte in 45'16".