Timo Berkenbosch loopt in fraaie stijl naar 3:09 Afgelopen zondag stond heel Schylge in het teken van de jaarlijkse Berenloop. Het parcours voert de lopers over asfaltwegen, licht glooiende schelpenpaden en ongeveer drie kilometer strand. Bossen, duinen, heidevelden, polders en brede stranden vormen het decor van deze bijzondere marathon. Naast de hele is er ook een halve marathon. Een aantal BB'ers reisde af naar dit mooie eiland en lieten stuk voor stuk puike prestaties zien tijdens een zonnige maar wel wat winderige editie.
 
Hele marathon
Peter Ligthart liep de marathon en kwam binnen in een zeer strakke tijd van 2.58.29 en was daarmee tweede bij de mannen 50+. "Als het dan toch moet, dan maar vandaag".
Timo Berkenbosch die enkele weken geleden met een deceptie terugkeerde van de marathon Amsterdam kon nu wel lekker lopen en kwam verdienstelijk binnen na 3.09.27.
 
Halve marathon.
Anja Esveldt liet vele vrouwen achter zich en werd uiteindelijk derde in haar categorie 45+ met een tijd van 1.34.44;
Krista van Os stond nog een trede hoger en werd met en tijd van 1.40.43 tweede in de categorie 35+. "Nèt geen PR, maar wèl met een voldaan gevoel op de boot terug".
IJsbrand Reijneveld liep naar naar een degelijke 1.46.02. Erik Slomp liep ontspannen naar 1:20:08
Peter Ligthart behaalde een fraaie tweede plaatsDe beker voor derde plaats V45 was voor Anja EsveldtDe beker voor de tweede plaats V35 was voor Krista van Os