Hattem, zaterdag 20 september 2014. Vandaag vond de eerste editie plaats van de HoenwaardRun in Hattem. Door DWLoopschool Hattem was een prachtige ronde uitgezet door de uiterwaarden met start en finish bij Vadesto Outdoor. Een keerpunt achter op "Homoet", zoals de lange weg door de Hattemse Polder ook wel heet, zorgde ervoor dat de afstanden exact kloppend waren gemaakt voor de 5, 10 of 15 kilometer. Zo'n 200 lopers stonden aan de start en werden onder luide aanmoedigingen van speaker Henk Borgmeijer de mist in gestuurd die als een warme deken over het landschap lag.
 
Winst voor Henrieke Aalberts5 kilometer - Henrieke Aalberts en Andre Knol veel te sterk!
Henrieke Aalberts is op de weg terug, dat bewees ze vandaag eens te meer met een keurige tijd van 19.24 waarmee ze alle overige dames ver vooruit snelde.
André Knol liep ver voor alle andere lopers uit naar een mooie tijd van 16.38 en ziet steeds meer progressie.
 
 
 
André Knol was de snelste op de 5k voor Simon Vos en Sander Kloosterziel10 kilometer - Overwinning Erik Slomp en dik persoonlijk record voor Jan Schra
Erik Slomp liep solo naar de overwinning in een tijd van 35.53, was daarmee niet heel tevreden maar van Erik weten we dat hij met nog enkele trainingsweken voor de Stadshagenrun ongetwijfeld nog veel sneller zal gaan lopen.
Martijn Schakelaar liep de hele wedstrijd op zo'n honderd meter van Erik en kwam als tweede overall (eerste man 40+) binnen in een degelijke tijd van 36.19; ook ontving hij met deze prestatie de wisselbeker voor "snelste Hattemer".
 
 
 
Michel Blaauwgeers snelde naar 38.43 en was daarmee tweede in zijn categorie.
Erik Slomp was de snelste op de 10kJan Schra viel weliswaar net buiten de prijzen maar met een tijd van 38.51 en een dik persoonlijk record van meer dan een minuut leverde hij wel de meest opvallende prestatie van alle BB-lopers door voor het eerst onder de magische 40 minuten grens te lopen en ook de 39 minuten maar "even" over te slaan.
 
 
 
 
15 kilometer - Persoonlijk record en podiumplaatsen voor Sjoerd van Westerop en Arjan Rorije
Martijn Schakelaar en Michiel Blaauwgeers op het podiumAchter de zeer sterk lopende Jan Pieter Mondria (55.07) liet Sjoerd van Westerop de klok stilstaan op 57.54 wat een mooi persoonlijk record betekende en bovendien een tweede plek van alle deelnemers op deze afstand.

Arjan Rorije liep in zijn geboortestad opnieuw naar een snellere tijd dan ooit tevoren en kwam uit op een tijd van 1.01.42 waarmee hij derde werd bij de mannen 40+.
 
Complete uitslag
 
Met dank aan Jan voor de podium foto's en Wynand voor onderstaande loopfoto's!