Zaterdag 13 september werd al weer de 24e editie van de Fish-Potato-Run georganiseerd door AV NOP .  De te lopen afstand 12.8 km (8 Mijl), met start in de haven van Urk en de finish in het centrum van Emmeloord.  De organisatie had kosten noch moeite gespaard om een sterk veld aan te start te krijgen.  Internationale deelname uit Kenia, Marokko, België en de regionale toppers, waaronder een afvaardiging van de BB-lopers.
 
 De omstandigheden waren voor alle deelnemers hetzelfde: van start tot finish flinke wind tegen. De opvallendste prestatie van de BB-lopers kwam van Hellen de Vries. Bij de dames liep ze naar een keurige 4e plaats overall en finishte na 49'38" en liep ruim drie minuten sneller dan haar beste tijd 52'51" uit 2012.
 
Hellen de Vries was 3 minuten sneller dan in 2012Vrouwen
Bij de dames zorgde Tess Boekema (20) voor een mooie mix op het podium door als vierde te finishen na 3 Keniaanse dames. Tess kon mooi in een groepje meelopen en finishte na 50'28" , "Ik ben de laatste 500m helemaal stuk gegaan. Bij de finish bleek dat ik ruim anderhalve minuut sneller was dan vorig jaar." Lieve Tollet liep naar een keurige 52'00" en finishte als zesde.  Wilmke Boersma finishte na 56'16" als 9e.
 
Vrouwen 35
Bij de vrouwen liep Hellen de Vries (35) een week na haar pr op de halve marathon in Dalfsen (1'23'06") naar de winst in haar klasse. "Voor het eerst heb ik hier echt lekker ontspannen kunnen lopen. Vooraf had ik met mijn coach afgesproken om niet te snel te starten en op een tijd van 38'20" weg te gaan. De eerste 10 kilometer liep ik alleen wat veel energie kostte. Daarna lukte het me om bij een groepje aan te sluiten en te finishen onder de 50 minuten. " Anja Esveldt werd 4e en finishte na 55'20" nipt achter Saskia Schutte. Carla Boekema had zich ten doel gesteld onder het uur te lopen en dat lukte door na 59'54" te finishen.
 
Mannen
Een week na de halve marathon van Dalfsen liepen Arne Mulder, Erik Driesen weer zij aan zij. Vorige week won Arne nog van Erik. Deze keer was Erik Driesen Arne te snel af. Erik finishte op een 10e plaats na 42'20". Arne finishte op een 11e plaats na 42'40". Retse van de Berg, die vorige week in Lille een halve marathon liep in 1 uur 26 minuten finishte ondanks een felle eindsprint net boven de 50 minuten grens (50'02") .
 
Podium vrouwen met Tess Boekema (l)Masters
Bij de masters liep Henk Smalbrugge naar een keurige tweede plaats 43'41" op een vierde plaats gevolgd door Arjen Driesen 45'38" . Theo Boekema finishte in zijn categorie mannen 50 als 11e en noteerde 52'00"
 
4 EM
Op de 4 EM ging de winst bij de mannen naar André Knol . Andre heeft de stijgende lijn weer te pakken en richt zich de komende periode op de 5 en 10 kilometer wedstrijden. André won de race in 21'50".
 
Singelloop Utrecht
Over twee weken lopen een aantal BB lopers mee tijdens de sterk bezette Singelloop in Utrecht. Stay tuned en volg ons weekend race report op Twitter en Facebook.