Zaterdag hebben we met vijf man onder redelijk goede omstandighedenden de "Open Drentse kampioenschappen" gelopen te Klazienaveen. Naast ondergetekende waren Hanno, Bertus, Lieve en Berthold van de partij. Omdat het lokale hoofd van de brandweer het nodig vond om ons een anderhalve minuut te vroeg op pad te sturen, zijn er een paar die het startschot gemist hebben. Berthold, Bertus en Lieve liepen om die reden met een startachterstand van bijna drie minuten een inhaalrace die er wezen mocht. Hanno en ik vertrokken vanaf de eerste rij en zaten er gelijk middenin.

Berthold liep van de laatste plaats naar een verdienstelijke 5de plaats in 33:35. Bertus liet de klop stoppen op 42:05 en Lieve ging naar een gecorrigeerde tijd van 42:30. Voor mij toch een mooie ervaring om tijdens een 10k wedstrijd Berthold 6k voor te kunnen blijven. Hanno had had zijn zinnen gezet op de eerste 10km onder de 40 minuten van dit jaar maar had op het tweede deel van het parcours teveel last van de wind en kon het moordende aanvangstempo niet volhouden, hij kwam binnen in 40:40. Zelf moest ik op het tweede deel ook wat toegeven en bleef net boven mijn PR op 39:27 hangen.

Ondanks het incidentje aan de start waren het er toch over eens dat dit wel een hele mooie generale voor de halve van Zwolle was.