Mooie prestatie bij Halve Marathon van Vlieland.
Vandaag werd onder goede omstandigheden de halve marathon van Vlieland georganiseerd. Jaarlijks wordt hier een mooie ronde uitgezet over schelpenpaden richting "Het Posthuis" en daarna terug over zo'n beetje de enige asfaltweg die Vlieland rijk is.
 
Peter LigthartPeter Ligthart had deze wedstrijd al heel lang in zijn loopagenda genoteerd staan in voorbereiding op de Berenloop op Terschelling later dit jaar maar door veel blessureleed de laatste maanden leek Vlieland te vroeg te komen. Afgelopen week bleek echter dat er voorzichtig herstel te bespeuren viel en kon Peter zowaar gaan denken aan finishen in deze wedstrijd, een bepaalde tijd lopen was feitelijk niet van belang.
 
Een korte weergave van zijn wedstrijd klonk als volgt: "Wou weg op sub 1.40 maar kwam direct vanaf de start in een mooi groepje met daarachter een groot gapend niets. Onze kilometertijden in het begin gingen rond de 4.15 dus eigenlijk veel harder dan eigenlijk gepland.......wel wat lichte klachten in het begin maar die verdwenen al vrij snel. Vlak uitgelopen en super tevreden, nu de blik gericht op de Berenloop over 3 maanden".
Zijn eindtijd?......1.31.28 en daarmee vijfde bij de mannen 40+.....een mooie prestatie!