In deze benauwde weken afgewisseld met zware regenbuien staat voor de meeste BB Lopers een actieve rustperiode op het programma om te genieten van de vakantie en weer compleet uitgerust aan het 2e deel van het seizoen te kunnen beginnen. Her en der wordt er echter wel een wedstrijdje meegepakt wat leidt tot mooie resultaten de laatste weken.
 
Vrieling Varia Run
Gerja Zielman op weg naar een mooie tijdDit jaar stond voor het 2e jaar achtereenvolgens weer de Varia Run op het programma tijdens de Dedemsvaria, de jaarlijkse feestweek in Dedemsvaart. Vanuit de BB Lopers deden twee dames mee op de 5 km met mooie resultaten. 
 
 
 
  • Gerja Zielman, 20:29 (7e)
  • Wilmke Boersma 21:02 (8e) -  "De hitte op deze zomeravond maakte het tot een erg zware wedstrijd"
Ook op de 10 km was er 1 BB Loopster die ook nog eens haar debuut maakte als BB Loper. Hellen de Vries, onlangs lid geworden, won de 10 km bij de dames in een tijd van 38:55. Achteraf overheerste echter de ontevrenheid over de ruime 10 km. Want bij een gecertificeerde 10 km had een tijd onder de 38 minuten (wat een pr zou betekenen) er zeker in gezeten.
 
34e Kolkloop
Zaterdagavond 2 augustus stond al weer de 34e Kolkloop op het programma. Een klassieker in de regio met vele grote winnaars de afgelopen 33 jaar. De 8 km, verdeeld over 6,5 ronde over en rondom de kade, werd dit jaar gelopen door 3 BB Lopers, welke allen terug waren te vinden in de top van de wedstrijd. Net als afgelopen jaar vocht Erik Driesen een hevige strijd uit met Erik Negerman voor de overwinning en net als vorig jaar werd Erik Driesen, onder begeleiding van het traditionele scheepshoorn getoeter, als winnaar binnengehaald na ongeveer 25:20 (officieus)
 
  • Erik Driesen, 25:20 (officieus) - 1e overall/MSEN
  • Erik Slomp, 27:43 - 4e overall / 3e MSEN
  • Arjen Driesen, 28:20 (officieus) - 7e overall / 1e M45
Voorthuizen Loopt
Al weer enige tijd geleden stond in Voorthuizen Loopt op het programma. In het verleden een ware klassiek welke de afgelopen 2 jaar weer met hernieuwde energie doorgestart is. Net als vorig jaar won Joep Emmen hier de 5 km. Na een mooi gevecht met Bas Hollegien wist Joep toch te winnen met een ruime 10 seconden voorsprong in 16:25.