De gouden wissels van Louis van ligt bij een ieder nog vers in het geheugen.  De bestuurlijke tak van de BB lopers heeeft het afgelopen half jaar niet stil gezeten en binnen het bestuur hebben zich een paar wissels voorgedaan. De belangrijkste wissel is die van onze spits (voorzitter).  Borre de Gier [42] is sinds de zomer van 2010 benoemd als bestuurslid en voorzitter van de in oprichting zijnde hardloop vereniging de BB lopers en heeft na vier jaar per 1 juli 2014 het stokje overgedragen aan het eerste vrouwelijke bestuurslid Anja Esveldt [48].
 
Vragen aan Borre:
Welke 3 ervaringen zijn je  het meeste bij gebleven?
 
Borre de Gier hier tijdens de Stadshagenloop / Clubkampioenschap 10k"Ik kan er wel 10 opnoemen maar wat me zo te binnen schiet:
1. De energie die het gaf om samen met mijn hardloopvrienden Berthold, Juda, IJsbrand en Peter de vereniging vanuit het niets op te bouwen in 2010 en later was erg bijzonder. Ons motto was dat alle ideeën een kans verdienen zolang er goed over nagedacht is en de kwaliteit in orde is. De eerste periode hebben we regelmatig tot ver na middernacht in de 'Wallstreet Kitchen' heel wat uurtjes vergaderd. De eerste uren heel serieus en later op de avond met een goed glas wijn
2. Vorig jaar heb ik in Enschede de marathon voor het eerst onder de 3 uur gelopen en daar was ik erg trots op omdat het me heel wat pijn en moeite gekost heeft qua trainingen en het overwinnen van blessures. De succesvolle Souplesse Plus methode en adviezen van Berthold hebben er ook zeker aan bijgedragen dat het me is gelukt. De marathon vind ik de mooiste afstand omdat je dan pas echt diep moet gaan zowel lichamelijk als mentaal en de voorbereiding ernaar toe is erg bijzonder omdat je heel specifiek toeleeft naar de marathondag samen met je hardloopmaten.
3. De saamhorigheid die we als vereniging jaarlijks uitstralen tijdens de Ekiden geeft me het gevoel dat we een hele leuke en bijzondere vereniging zijn. We lopen samen veel wedstrijden en daarnaast zijn er veel sociale activiteiten die erg gezellig zijn en bijdragen aan de binding met deze mooie vereniging.
 
Wat ga je nu doen?
Ik blijf natuurlijk hardlopend lid. Al ben ik helaas al twee maanden geblesseerd aan mijn knie. Waarschijnlijk door een ongelukkige beweging tijdens het klussen in de tuin. Tja, een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Gisteren hebben ze in de Isala een MRI Scan gemaakt om te bepalen wat er precies aan de hand is en pas eind augustus heb ik afspraak met orthopeed voor het vervolg. Gelukkig kan ik mijn energie wel kwijt met fietsen dus onderhoud mijn conditie in de zomermaanden op die manier.
Welke gouden tip heb je  voor Anja?
Blijf vooral jezelf, het belangrijkste is dat Anja het voorzitterswerk gewoon op haar eigen manier aanpakt. Daarnaast doet ze het samen met een zeer kundig en gemotiveerd bestuursteam dus ik heb er alle vertrouwen in dat het mooie werk op een goede manier voortgezet wordt. De basis van de vereniging is de afgelopen jaren gelegd. We zijn flink gegroeid qua aantal leden, zijn een onderscheidende vereniging die het 'anders doet', hebben een mooi trainingsaanbod met kundige trainers, een prachtige locatie en vooral leuke en talentvolle leden die zich ook inzetten voor de sociale activiteiten die zorgen voor nog meer betrokkenheid binnen de vereniging.
Door de groei van de vereniging is het belangrijk het aantal trainers uit te breiden en ervoor te zorgen dat er een sociale omgeving blijft bestaan waarin alle leden zich thuis voelen.
Wat wil ik verder kwijt aan de lezers?  Een fijne zomervakantie en ik hoop in het najaar weer gezellig mee te kunnen trainen!
 
 
Anja Esveldt op weg naar een clubrecord bij de Marathon van RotterdamVragen aan Anja:
In 2013 is Anja met de clinic begonnen en voor de clinic liep ze ik 1u 46 min. Inmiddels is ze een jaar verder en loopt Anja de halve marathon in 1'32" en debuteerde ze op de Rotterdam marathon in 3 uur 19' en 13 seconden. Anja is werkzaam bij DLH Ontwikkeling in Zwolle.
1 Wie is Anja?
Een hardlopende voorzitter die graag verbinding wil leggen tussen de snelste hardlopers en de goed presterende hardlopers die erom heen hangen"
2 Wat is je doel en wat hoop je te bereiken?
" Ik hoop dat iedereen zich thuis voelt bij de club en degene die besluiten lid wordt zich verbonden voelen bij onze club"
3. Waar staan we als vereniging in 2016?
Een meer dan gemiddelde presterende vereniging in de groei
4. Wat wil je nog kwijt aan de leden en lezers?
"Elke verbetering in de vorm van een tip waarvan hij of zij denkt dat kan bijdragen aan verbetering van onze club. Geef het door aan mij."
 
 
Overige wissels:
Erik Makkinga is per mei aangetreden als bestuurslid PR en sponsoring. Erik is in Zwolle werkzaam bij Bouwfonds. Erik nam zijn functie over van Diederik Verhoef.
Peter Ligthart is afgetreden als secretaris maar beheert nog wel de ledenadministratie. Retse van de Berg is sinds 1 maart secretaris en de opvolger van Peter Ligthart.
Afgelopen jaar ontvingen IJsbrand Reijneveld en Peter Ligthart voor hun bewezen diensten en bestuurders van het eerste uur uit handen van Berthold Berger een medaille met de tekst "Bijzonder lid van verdienste. "
Het dagelijks bestuur bestaat verder uit Juda Vecht (penningmeester) en Berthold Berger (trainingscoördinator).