Wierden. Zaterdagavond nam een grote afvaardiging van de BB-lopers deel aan de traditionele Wiezoloop. Speaker Herman Weening zorgde voor het vertrouwde stemgeluid rond start en finish. Zoals elk jaar is het afwachten welke verrassing de weergoden in petto hadden. De organisatie had kosten nog moeite gespaard om een paar toplopers te contracteren.  Het drukkende weer leverde ook voor de organisatie geen parcoursrecord op bij de mannen en vrouwen. Voor vrijwel alle lopers en BB lopers resulteerde dit niet in de gehoopte verbetering of evenaring van hun persoonlijke records op de 5 of 10 kilometer. Beste prestaties van de BB-lopers kwamen op naam van Wilmke Boersma en Jan Schra die hun persoonlijke records aanscherpten.
 
Wilmke Boerma5 Kilometer
Op de 5 km liepen de BB ladies Gerja Zielman en Marlies Groenewold lange tijd samen op en bleven net boven hun beste tijd steken in 20'12" om 20'17". Wilmke Boersma gaat steeds beter lopen: Vorige week verbeterde ze haar persoonlijke record op de 10 kilometer in Appingedam. Vandaag was het de beurt voor de 5 kilometer. En passant snoepte ze 25 tellen en finishte na 20'39".
Bij de masters 50+ liep Carla Boekema naar een prima vierde plaats in 22'44
Bij de mannen had Dick van Os had zijn hoop gevestigd op een persoonlijk record maar die missie zal hij na de zomervakantie opnieuw oppakken en noteerde 18'08"
 
10 Kilometer
Op de 10 kilometer liep Maurits Hoonhorst in de 40 plus categorie naar een keurige 3e plaats en finishte na 37'35"
Bij de mannen noteerde Retse van de Berg 39'15 en nieuwkomer Jan Schra noteerde een persoonlijk record en bleef net steken boven de 40 minuten grens 40'01"
Een andere nieuwkomer Wynand Fokkert noteerde in de 35 plus categorie een keurige 41'07"
 
10 kilometer Galarun
Op de 10 kilometer Galarun met nationale en internationale toplopers aan de start liepen ook enkele BB lopers mee.
Arne Mulder was uiteindelijk de snelste van de Blauwhemden en finishte een paar tellen voor nieuwkomer Erik Driessen die nog last had van de naweeën van zijn verkoudheid. Arne vertelde na afloop dat hij de afgelopen te kampen had met lichamelijke ongemakken en kon nu eindelijk weer vrijuit ontspannen lopen en finishte na 32'31". Erik Driessen finishte na 32'44"

Henk Smalbrugge werd keurig 2e M40 in 34'40" . Falco Olivier noteerde 35'27"
Bij de masters 50+ liep Theo Boekema mee en moest ook heel diep gaan en noteerde een tijd van 40'11"
De BB dames Tess Boekema en Lieve Tollet hadden net als menig andere lopers last van de drukkende warmte en finishten na 39'26" om 39'32"