Appingedam, Afgelopen zaterdagavond namen een 7 tal BB lopers deel aan de Stadsloop in Appingedam.
Een sterk bezette wedstrijdloop die behoort tot de noordelijke topwedstrijden trok net als alle voorgaande edities een breed veld met internationale en nationale topatleten en atletes. De lopers liepen twee ronden door het centrum van Appingedam. Racedirector Klaas Oudman kan terugkijken op een zeer geslaagd evenement.
 
De Keniaanse winnaar Philip Langat had er iets meer dan 28 minuten voor nodig. Snelste Nederlander was Hugo van de Broek die 30'10 noteerde.  Snelste dame was de Keniaanse Caroline Kilel die 32'01 noteerde. Snelste Nederlandse was Ilse Pol die een keurige tijd van 35'28"noteerde.
 
Vrouwen 10 kilometer
De BB ladies Wilmke Boersma, Tess Boekema en Lieve Tollet lieten vanavond betere resultaten noteren dan de mannelijke afvaardiging van de BB lopers.  Tess Boekema bleef slechts 2 tellen verwijderd van haar beste jaartijd en noteerde 38'34". Lieve Tollet dook nu officieel op Retse vd Berg liep een prachtig persoonlijk recordeen gecertificeerd parcours voor het eerst onder de 39 minuten grens en noteerde 38'51". "Tot kilometer 7 liepen Tess en ik samen op maar daarna kon ik Tess niet meer bijhouden."  Wilmke Boersma liep wederom een sterk persoonlijk record en noteerde een tijd van 43'28 en verbeterde hiermee haar beste tijd met 40 tellen.
 
Mannen 10 kilometer
De afvaardiging van de BB mannen hadden vanavond een mindere avond. De verwachtingen op snelle eindtijden waren vooraf hoog gespannen.
Retse van de Berg noteerde een 38'01" en verbeterde als enige mannelijke BB loper zijn persoonlijke record met ruim een minuut.
Bij de masters 40 was er voor Henk Smalbrugge nog een podiumplaats. Henk liet 33'26 noteren en hield zo voor de mannen de eer hoog!
Overige uitslagen:
Arne Mulder: 32'07"
Falco Olivier: 34'02"
Komende zaterdag starten de BB lopers in de Wiezoloop in Wierden.