"Het is weer gelukt. Vanavond weer de klassieker De Munnikenslagloop te Rouveen gewonnen. Voor de 2de achtereenvolgende jaar heb ik deze wedstrijd kunnen winnen in een tijd van 32.06. Mag de Keuperen Spike weer een jaartje in bezit hebben".....aldus een blije Erik Driesen die op overtuigende wijze de rest van de deelnemers op de 10 kilometer op ruime achterstand liet finishen.
 
Maurits Hoonhorst was de snelste in de M40 klasseBij de mannen 40+ liet Maurits Hoonhorst zien dat hij steeds beter in vorm komt. Hij liep de vier bochtige rondes over voornamelijk klinkers in een keurige tijd van 36.55 en werd daarmee eerste in zijn categorie.
 
Op de vijf kilometer liep Janoah Bovenhuis naar een derde plek bij de mannen senioren; ondanks dat hij op dit moment slechts beperkt kan trainen door een sluimerende blessure is hij in staat een degelijke tijd te lopen van 17.45.
 
Martijn Schakelaar tenslotte stapte na 3 km. uit. Hij was bezig met een goede race, op weg naar een tijd ruim onder de 18 minuten maar moest door opkomende kuitklachten voortijdig/uit voorzorg de strijd staken.