Bergentheim - De sfeervolle Banthumloop vond vrijdagavond wederom plaats in Bergentheim. Dit jaar voor de 20e keer werd de wedstrijd, met zijn karakterstieke parcours met vele bochten, georganiseerd. De snelste 5 km tijd van het jaar werd gelopen door David Koge in 14:18, maar Erik Driesen en Joep Emmen completeerden het podium bij de MSEN.
 
 
Podiumplekken Erik Driesen en Joep Emmen.
Waar David Koge al snel de leiding pakte deed het achtervolgende groepje het ook niet rustig met 2 km's net onder en boven de 3 minuten. Hierna tekende de wedstrijd zich wat meer en ontstonden er de vErik Driesen (2e), David Koge (1e) en Joep Emmen (3e)erschillen. Uiteindelijk wist Erik Driesen als 2e MSEN te finishen in 15:28 (CR M35), gevolgd door Joep Emmen als 3e MSEN (4e overall) in 15:56. Joep heeft drukke tijden met oa. organisatie AsRENdorp en gebroken nachten en merkte in de 2e helft dit vooral, maar was uiteindelijk wel tevreden met zijn 3e plek.
 
Arjen Driesen net buiten podium M40
Arjen wist net geen podiumplek te bemachtigen en finishte als 4e M40 in een tijd van 16:36. Niet vaak of zelfs nooit liep Arjen sneller op de weg en het betekende ook nog eens een CR M40 en M45. De broers zijn een mooie aanvulling op de vereniging en zijn goed bezig met vele clubrecords te pakken (red: Gelukkig voor de andere masters zijn ze niet zo van de langere afstanden ;-))
 
Rentree Erik Slomp na 2 maanden blessure getob
Sinds begin April was Erik uit de roulatie wegens een achillesblessure welke eind April over leek maar werd gevolgd door eenzelfde blessure aan de andere achilles. Sinds 3 weken is de stijgende lijn in gezet en na 2x hazen in de Stationloop en de Halve van Zwolle was vanavond tijd voor zijn rentree op het wedstrijdtoneel. De snelheid is er nog steeds gezien de 1e snelle km in 3:12, daarna werd een iets rustiger tempo opgezocht om te finishen in een tijd van 17:06. Erik was dan ook tevreden na afloop: "Blij om eindelijk weer te kunnen lopen. Naast dat het hard ging in het begin bleef daarna het technisch goed en krachtig in de 2e helft van de wedstrijd. Ook bij het uitlopen geen last, dus binnenkort hopelijk weer top fit."