Vandaag deden onze kersverse nieuw leden Erik en Arjen Driesen mee aan de Berenkuilloop in het Drentse Grolloo en met groot succes! De warmte en een parcours dat deels onverhard door de bossen van Grolloo liep, maakte de wedstrijd niet makkelijk maar beide heren lieten degelijke prestaties zien.
 
Erik won na 2013 voor de tweede keer op rij de 10 kilometer en kwam ver voor de concurrentie in een - zeker gezien de omstandigheden - mooie eindtijd van 33.09 als eerste over de streep. Arjen DriesenArjen DriesenDe eerste 3 kilometer kon hij strak lopen in een tempo van ongeveer 3.10 per kilometer waarna het tempo op het lange onverharde deel wat omlaag ging wat een doorkomst betekende van 16.25 op de 5 kilometer. Ondanks de warmte bleef het verval beperkt en werd de wedstrijd in een strak tempo tot een succesvol eind gebracht.
 
Broer Arjen ondervond de warmte als één van zijn tegenstanders. "Op de helft van de afstand het tempo laten vieren om soepel te kunnen blijven lopen, vervolgens op het 8 kilometer punt nog een versnelling door kunnen voeren en zo 2 medelopers kwijt kunnen raken". Uiteindelijk kwam Arjen als 5e over de finish in een tijd van 35.43 wat een keurige tweede plaats betekende bij de mannen 40+.
 
Erik Driesen aan de  kop van de wedstrijdErik Driesen aan de kop van de wedstrijd