De Vital Centre 10 Mijl van Raalte kent een verhard en snel parcours inde mooie omgeving van Raalte. De oorspronkelijke halve marathon staat er niet meer op het programma, maar met de 10 Engelse Mijl (16.1k) en de 5 en 10 kilometer is er nog steeds een gevarieerd programma.
 
Dat de successen vrijdagavond niet alleen binnen de gemeentegrenzen werden behaald bleek wel tijdens de tweede editie van de 10 Engelse Mijl van Raalte. Meerdere BB-lopers kozen deze wedstrijd uit in voorbereiding op de Halve van Zwolle. Het prachtige koele en windstille loopweer maakte mooie prestaties mogelijk. De meeste clubgenoten liepen de tien kilometer.
 
Op de hoofdafstand, de 10 Engelse mijl was er een fraaie derde plaats voor Bernard Nitrauw, die het hele jaar en ook vandaag een maar fractie boven zijn persoonlijk records blijft. Henk Smalbrugge was ruim de snelste op de 10 kilometer.
 
Carla Boekema10 Engelse Mijl
Bernard Nitrauw klokte een prima 1:01:33 , een halve minuut boven zijn persoonlijk record en finishte als derde bij heren senioren.
 
10 kilometer
Henk Smalbrugge was duidelijk een klasse apart op deze afstand, hij liep de rest van het veld op meer dan drie minuten en met 33:40 zette hij zijn all-time tweede tijd op de klokken en snelste 10k dit jaar. Carla Boekema finishte als tweede in de V40 categorie met een prima 46:45. In de M50 categorie was er een tweede plaats voor Theo Boekema, die goed hersteld blijkt van de marathon van Enschede.Theo klokte 39:39. Roelof Rekker kwam in dezelfde categorie binnen in een tijd net boven de 45 minuten (45.25). Onze clinic loopster Deborah van Houdt liep met 46:19 een PR en was hiermee derde bij de dames senioren.
 
5 kilometer
Hier zagen we Gerja Zielman, die sinds kort met ons meetraint, naar een derde plaats lopen (20:05).