Iedere wijk in Zwolle een eigen loop. Dat wordt snel bewaarheid in Zwolle. De Berkumloop is inmiddels een klassieker, de Stadshagenloop een door de hele wijk gedragen evenement dat snel groeit, Assendorp start dit jaar met de AsRENdorp, en nu zagen we op 16 mei een geslaagde eerste edtie van de Aalandenloop.
 
Anja Esveldt op weg naar een persoonlijk record bij de Aa-landenloopMeteen wel een plek op de kalender met veel "concurrende" wedstrijden in de regio, bijvoorbeeld in Raalte, maar niettemin was er ruim volk op de been en waren er veel deelnemers, ook bijde Kidsloop.  De deelnemende BB-lopers deden het goed, een bescheiden aantal van vier lopers die wel 3 podiumplaatsen opeisten.
 
Joep Emmen wint 10k
Joep Emmen zette zijjn goede vorm door en liep alleen en onbedreigd naar de winst , met twee minuten voorsprong op ons vroegere lid Henry Visscher uit Rouveen die we ook weer prima zien lopen. 
 
Leon van Leusen wint 5k
Leon was een klasse apart in dit veld. Met 16:28 was anderhalve minuut sneller dan de nummer twee. Leon startte hard en benaderde uiteindelijk zijn persooonlijk record tot op de 2 seconden. "Wel zwoegen, hoor", was zijn commentaar na afloop. Edwin Middelveld voelde zijn benen nog wel na de marathon van Enschede en finishte de 5k desondanks  in een prima 20:23.
 
Anja Esveldt loopt PR en 2e plaats  op de 10k
Na een prachtig debuut op de marathon (3:19, red.) bouwt Anja naar een goede vorm voor de komende maand. Met 42:29 zette haalde ze een flinke hap van haar persoonlijke record af. 
Joep Emmen en Leon van Leusen liepen ruim voor de rest van het deelnemersveld