Emmen, 11 mei 2014. Met harde wind en overvloedige regen was het epische weercijfer "1" door Weeronline voorspeld voor de zondagmiddag in Emmen. In hoeverre dat terecht was is voor de redactie natuurlijk niet te bepalen. Meer dan 2000 inschrijvingen kende de 12e editie van dit mooie evenement.  Naar Emmen waren BB-lopers Dick van Os en Sjoerd van Westerop afgereisd. Beiden werden een fraaie beker rijker.
 
Dick van Os trotseerde de elementen en liep een nieuw persoonlijk record bij de Rietplasloop in EmmenPersoonlijk Sjoerd van Westerop
Sjoerd is goed invorm de laatste maanden Na een sterk optreden bij marathon van Rotterdam, die hij in 3:03 finishte, bleek hij precies 4 weken later goed hersteld. Met 37:30 werd hij  op de 10k derde in het seniorenveld en scherpte hij zijn PR met ruim 40 seconden aan. Sjoerd "Ik had mijn race goed opgebouwd. Niet te snel gestart (3:35), maar ook niet te langzaam. Tempo goed kunnen volhouden, al was de laatste km dan ook superzwaar. Maar goed, dat mag dan ook, met de nieuwe tijd van 37:30!"
 
Podium en ook PR voor Dick van Os
Ook Dick van os bleek goed hersteld van zijn marathon-debuut in Rotterdam. Ondanks de omstandigheden zette hij met 37:36 op de 10k een fraai PR neer. deze tijd was ook goed voor de tweede plaats in de H40 categorie. Dick: "Vooraf voelde ik me wat futloos, waardoor mijn plannetje van een lage 37-er onhaalbaar leek. Toch was ik mooi vlot weg, de eerste 5k gingen in 18.40. Tweede helft wat tijd verloren." Dit resultaat geeft vertrouwen dat een 36-er eraan komt.