Vrijdag 9 mei 2014. De Hardenberg City kende een succesvol tienjarig jubileum. Deze wegwedstrijd kende een record aantal inschrijvingen van 2696 inschrijvers. De wedstrijden over vijf en tien kilometer werden gewonnen door nationale toplopers. Ook werd er in de Vechtstad voor het eerst een halve marathon gelopen. De omstandigheden in Hardenberg waren met wind en regen niet echt aantrekkelijk maar dat dit niet hoeft te leiden tot slechte tijden bleek wel uit de geleverde prestaties van de deelnemende BB-lopers.
 
Henk SmalbruggeWinst voor Henk Smalbugge
Henk  liep de 10 kilometer en wist in de categorie 40+ de rest van het veld op flinke achterstand te zetten; met een geweldige tijd van 33.53 kwam hij als eerste over de finish in zijn klasse wat hem een goed gevulde envelop opleverde.
Michel Blaauwgeers kwam binnen in een tijd van 38 minuten en 17 seconden, weliswaar net naast het podium mannen 40+ maar opnieuw met een persoonlijk record! Een eerste 37'er lijkt aanstaande.
 
Bernard Nitrauw nadert PR
Bernard liep de 10 kilometer net even boven zijn persoonlijk record en lijkt met een tijd van 36.52 de komende weken te gaan profiteren van de supercompensatie na zijn marathon in Rotterdam.
 
Frankwin stapt uit
Frankwin Mussche was van plan eveneens de 10 kilometer te voltooien maar was genoodzaakt na 2 rondes uit te stappen. "Ik voelde mijn kuiten en de kracht vloeide weg uit de benen....alle hoop op een p.r. zakte weg en de kuit speelde serieus op".
 
Peter Ligthart werkt aan snelheid
Peter liep de 5 kilometer in een reeks van 4 wedstrijden in een kleine 3 weken tijd. Dit om weer snelheid in de benen te krijgen na de marathon. Met een degelijke 18.28 kan Peter tevreden terugkijken op de "kick-off" voor de snelheid.