Vandaag stond Enschede in het teken van de 67e editie van de marathon, daarmee de oudste marathon die Nederland rijk is. In totaal twee rondes moesten de lopers afleggen om het totaal uit te laten komen op 42 kilometer en 195 meter. De weersomstandigheden leken voor de start nog ideaal maar gedurende de race begon het hard te regenen wat uiteindelijk voor veel lopers verkleumde spieren maar ook diverse uitvallers opleverde.
 
Theo Boekema voor de startDe Keniaan Elijah Sang zorgde voor een bijna gebruikelijk Keniaans feestje door als eerste over de streep te komen in een tijd van 2.10.21, kort daarop gevolgd door debutant - de in Oldebroek wonende - Abdi Nageeye die derde werd in een prachtige tijd van 2.11.33. Aan de start verder drie BB-Lopers die na de Parijs- en Rotterdamgangers hun opgespaarde energie eruit mochten gooien.
 
Fenomenaal clubrecord Theo Boekema.
Dat de jaren nog geen vat (b)lijken te krijgen op Theo Boekema kun je afleiden uit zijn prestatie vandaag; Theo omschrijft deze zelf als volgt. "Marathon Enschede zit er weer op in een tijd van 3.07.22. De eerste ronde ging goed maar wel in de stromende regen. Tweede ronde werd het zwaar met name na zo'n 30 km. Hierdoor toch wel in moeten leveren. Benen werden erg pijnlijk. Uiteindelijk toch wel redelijk tevreden want 2e plaats mannen 55+ en het clubrecord op de marathon 50+ BB lopers". Theo finishte als tweede in zijn categorie.
 
Edwin en Marijn bij de  start van de Marathon van EnschedePrachtige persoonlijke records voor Marijn de Keijzer en Edwin Middelveld.
Zowel Marijn als ook Edwin hebben een mooi persoonlijk record weten te noteren. Halverwege lag Edwin nog enkele minuten voor Marijn maar aan de finish waren de rollen omgedraaid en was het Marijn de Keijzer die zijn beste tijd aanscherpte van 3.46 naar 3.39 (3.39.27). Niet lang daarna kwam Edwin Middelveld binnen die zijn persoonlijk record fors verbeterde en nu heeft gesteld op 3.42.21. Edwin gaf in een kort bericht aan "tot 30 zat ik op schema na de 30 was ik leeg".
 
Halve marathon - PR Sebastiaan
Op de halve marathon liep Sebastiaan van den Berg naar een mooie tijd onder de anderhalf uur, om precies te zijn liet hij de klok stilstaan op 1.29.45.