De kopgroep bij de start van de 10k met Henk SmalbruggeDe kopgroep bij de start van de 10k met Henk SmalbruggeDe "Halve van Ommen" is een prachtig evenement dat jaar na jaar wordt georganiseerd de ACO van Elderen uit Ommen. De editie van 2014 kende mooie omstandigheden, zacht lenteweer, 15 graden en  weinig wind op het snelle parcours. Met de starten finish op de atletiekbaan met de immer enthousiaste en Henk Borgmeijer als opperspreekstalmeester trok het evenement flink veel publiek.
 
10k  - eerste plaats Henk Smalbrugge
De snelste BB-er op de 10k was Henk Smalbrugge die een mooie 33:39 op de klokken zette, hiermee was hij de tweede overall, 7 seconden achter Danny Koppelman en eerste master 40+. Bij de senioren was er een mooie derde plaats voor een Bernard Nitrauw, die zijn uitstekende vorm weer bewees. Zijn 336:53, lag luttele seconden boven zijn PR. Bij de M40 was er bovendien een mooie podiumplaats voor een sterk lopende Peter Ligthart (37:32). Borre de Podium 5k bij de heren 50+ met Marten Bolt en Juda VechtPodium 5k bij de heren 50+ met Marten Bolt en Juda VechtGier ook in de laatste voorbereidingen voor Rotterdam marathon werd hier 5e in 38:22. IJsbrand Reijneveld werd in het M50+ veld vijfde in een goed opgebouwde race waarin hij finishte in 45:42.
 
5k -  eerste plaats Juda Vecht
Op de 5k was het aan de veteranen Marten Bolt en Juda Vecht om de clubkleuren te verdedigen. Goed samenwerkend de eerste kilometers werd bij M50+ categorie het podiuem ook weeer blauw, Juda  werd hier eerste in 19:11, Marten eiste de tweede plaats op in 19:25.
 
Uitslagen alhier.