'Goed weer want lopers houden van regen', riep de starter opgewekt. Nu is lopen in de hitte misschien erger maar 5gr in de regen in mei is zeker een belevenis. 8 BB-ers aan de start dit keer. Op de 10 Engelse mijl ging de winst bij de senioren naar Bas Mekking, die in een beheerste race waarin voorin goed werd samengewerkt, finishte in 56'26, waarmee hij zijn PR verbeterde met 1'08. Go, Bas!

De 5EM bij de dames was een prooi voor Patricia, die geloof ik nu ongeveer wekelijks een PR loopt en als eerste dame finishte in 36'43. Gefeliciteerd!

Bij de mannen won Jan Willem Davidse de 5EM door geheel in stijl van de week ook een afslag te missen. JW wilde de 5 kilometer lopen, kwam te laat dus achteraan bij het startvak, spurtte door de bossen om het startvak naar de startlijn en kwam net op tijd geheel opgewarmd aan de start, miste de afslag van de 5k naar rechts, nam toen maar de afslag voor de 5em en zag tot zijn verbazing de voorfietser met een andere loper er nog bij en ging voluit voor de winst. 30'29. Proficiat!

 

Arno Boekema liep een goeie race, met name om tempohardheid voor de Halve van Zwolle trainen,  en klokte een prima 1:05':57. Juda Vecht moest Arno halfweg laten gaan, was dus te voortvarend gestart en kwam binnen in 1:07:10. Hier is nog wel ruimte voor progressie. Arjo Spans liep met de 5k van Raalte nog wat in de benen 90 seconden van zijn PR af en kwam binnen in 1:08:33.  Ook Rietje liep een constante race, merkte naar een paar kilometer dat een PR er niet in zat, besloot er een goeie duurtraining van te maken en kwam overal als 6e van de 57 vrouwen binnen in een keurige 1:17:57.  Paul  Floor liep zijn eerste wedstrijd weer na blessureleed en finishte in een mooie 22'46. Bij meer PEC-ers werd goed gelopen: Hellen de Vries won de dames 10em in een prachtige tijd 1:04:53, en Cora Kloosterziel kwam op als tweede op het podium bij de dames  veteranen (1:11:31).  Complete uitslagen hier.