Vaasen, Zaterdag 29 maart. Vandaag vond de vierde editie plaats van de Tempress Solarrun in Vaassen een steeds groter loopevenement in het buitengebied tussen Vaassen en Epe over diverse afstanden.
Onder prachtig zonnige omstandigheden - wellicht aan de warme kant voor een wedstrijd in maart - liepen drie 40+ BB'ers mee op de 10 kilometer. Zij liepen de rest van het hardlooppeloton op serieuze achterstand wat resulteerde in een compleet blauw erepodium.

Martijn Schakelaar vorige week op weg bij de 10k tijdens de 32 van KampenMartijn Schakelaar liep alweer meer dan 40 seconden sneller dan zijn 10 kilometer twee weken geleden in Wapenveld en soleerde naar de winst in een tijd van 36.11. Op ruim anderhalve minuut finishte Stef Riemens in een keurige tijd van 37.35 en kort daarachter kwam Peter Ligthart over de meet in 37.56. Stef en Peter liepen lange tijd samen en konden daarmee afstand nemen van hun naaste belagers.

Andere wedstrijden:

Bijzondere prestaties werden vandaag verder geleverd door Arno Boekema en Marijn de Keijzer. Zij liepen een hele zware trail in België van 31 km. met een totaal van 1.400 hoogtemeters waarbij vooral de laatste 5 kilometer "fel omhoog" gelopen moest worden. Hellingspercentages van 20 tot 25 % waren geen uitzondering!

Krista van Os liep een 10 kilometer in Diever; helaas is ze gevallen maar lijken er geen blijvende lichamelijke gevolgen. Officiële eindtijd 46.10.

Rutger Lusseveld tenslotte liep de Landalloop in Haarle. Hij liep de ruime 5 kilometer die deels over onverharde paden gaat in een tijd van 20.25.