Vandaag stond Kampen op sportief gebied in het teken van de 32 van Kampen. Dit evenement wordt jaarlijks door AV Isala 96 georganiseerd in aanloop naar de voorjaarsmarathons die voor veel lopers in hun agenda zijn opgetekend. Naast de 32 km. doen vooral veel deelnemers mee aan de Halve Marathon maar ook de 10,4 en 5 km. zijn in trek.
  
Het parcours van de langste afstanden voert de lopers door de windrijke polder waarbij de wind dit jaar vooral de eerste 5 kilometer vol in het gezicht blies en het niet gemakkelijk was het tempo hoog te houden. Gelukkig zijn er ook hele stukken door het windluwe Roggebotsbos en worden de lopers de laatste kilometers naar de finish geblazen met de wind in de rug. Op de 32 kilometer was vooral de prestatie van Nederlands topatlete Kim Dillen opvallend, zij liep in een strak geregisseerd tempo naar een tijd van 1.59.33.

Afgetekende overwinning Bredewold op Halve Marathon
De deelnemende BB-lopers die in voorbereiding zijn op de marathon van Rotterdam of Enschede hadden zich in overleg met coach Berthold Berger inschreven voor de Halve Marathon. Bredewold liep de gehele race ver voor de rest van het veld uit en kwam in een keurige tijd van 1.14.41 afgetekend als eerste binnen - hiermee bleef hij luttele seconden verwijderd van zijn persoonlijk record. Martijn Schakelaar komt steeds meer in de buurt van zijn oude niveau en liep in een heel vlakke race naar een tijd van 1.19.03.

Peter Ligthart werd in een "negative split" gelopen race vierde in 1.22.32 wat doet vermoeden dat hij ons binnenkort gaat verrassen met nog scherpere tijden. Sjoerd Westerop en Theo Boekema kwamen gezamenlijk op de baan aan nadat Theo gedurende de race aansluiting had gevonden bij Sjoerd; finishtijd 1.25.52/53.

Edwin MiddelveldEdwin MiddelveldPR  Edwin Middelveld
Speciale vermelding van de prestatie van Edwin Middelveld is zeker op zijn plaats; hij liet in zijn voorbereiding op de marathon van Enschede zien sterk bezig te zijn en verbeterde zijn beste tijd met één minuut naar 1.31.25. "Super blij, had ik niet verwacht voelde me niet echt sterk maar heel tactisch gelopen de 10 km passeerde ik in 42 min, hierna kreeg ik het erg zwaar toen een power gel ingenomen toen ging het wel weer. Echt een blij man vandaag!!!" ...duidelijke woorden van een tevreden Edwin.

Rietje Klappe tenslotte was "haas" voor haar zus en kwam binnen in 1.53.12.