'Mister Marathon' onder de BB-Lopers Marten Bolt loopt aanstaande zondag de marathon van Rome. Alweer zijn 25e en dus een zilveren huwelijk met de afstand der afstanden onder de hardloopwedstrijden. Benieuwd hoe hij hier terecht is gekomen en hoe Marten ervoor staat.......een preview in de vorm van een monoloog!
 
Marten, hier in actie vorige week tijdens de Kroegloop in RuinenMarten, hier in actie vorige week tijdens de Kroegloop in Ruinen"Zondag loop ik Rome mijn 25e Marathon. Ik was in 2000 39 jaar en zag het als een uitdaging en wens om een keer een Marathon te lopen in mijn leven. Nu 13 jaar later ben ik zoals ze dat noemen een Marathonloper geworden. De marathonvoorbereiding blijft bijzonder, het hele proces van maanden trainen, slapen, eten, het mentale en emotionele proces; het is mij zeer dierbaar geworden.
 
Het beste uit mijzelf halen
Ik probeer nog steeds om het beste uit mij zelf te halen op zo’'n Marathon-wedstrijddag, dat maakt het lopen ervan zwaar- het tot het uiterste gaan. Voor deze marathon heb niet de illusie om een p.r. te lopen, daarvoor het ik een te slecht begin van dit jaar gehad (griep en sinds deze laatste week last van een gewricht in de rug en nu weer wat verkouden). Ik loop deze Marathon hoop ik uit, sterker: ben nog nooit uitgestapt! Mijn pr staat op 2.57.00 als 50 jarige welke ik gelopen heb op 16 november 2011 tijdens het NK in Amsterdam - nog steeds ben ik daar erg blij mee, dat was net voordat ik lid werd van de BB-Lopers. Het pr- hardloopvuur brand nog steeds in mij. Wie weet  
 
BB-lopers tenue
Rome wordt mijn eerste internationale wedstrijd, ik zal natuurlijk lopen in mijn BB-lopers tenue waar ik zeer gehecht aan ben geraakt." 
 
De redactie wil niet onvermeld laten dat deze marathon onderdeel uitmaakt van een weekendje Rome die Marten heeft gewonnen met een prijsvraag van Fiorucci vleeswaren.  Dit weekend en daarmee zijn eerste bezoek aan Rome wordt voor Marten dan ook een mooie combinatie van herkenning uit de diverse beroemde films die er zijn gedraaid en genieten van "La Dolce Vita "maar zondag zal toch echt in het teken staan van zijn 25e marathon.

Uiteraard komen we begin volgende week nog met een korte terugblik en zullen we verslag doen van andere wedstrijden dit weekend waar BB-Lopers hun krachten hebben gemeten.