Wapenveld, zaterdag 15 maart 2014. Vandaag stond de vernieuwde Kruidenloop in Wapenveld op het programma. Atletiekvereniging De Gemzen had een prachtig nieuw parcours uitgezet langs het kanaal en over mooie fietspaden tussen Wapenveld en Hattem. Een recordaantal van meer dan 600 deelnemers kon genieten van een mooie loopzaterdag, wel stond er en stevige bries die het er voor de lopers niet makkelijker opmaakte. Onder de deelnemers ook vele BB-lopers en een aantal cliniclopers in voorbereiding op de Halve Marathon van Zwolle.

vlnr Falco Olivier, Arne Mulder en Joep Emmenvlnr Falco Olivier, Arne Mulder en Joep Emmen5 kilometer.
BB trein dendert door in een mooie onderlinge strijd.
De competitie ging vandaag tussen de BB'ers, de onderlinge verschillen waren erg klein. Na de eerste kilometer leken Joep Emmen en Falco Olivier afstand te nemen van Arne Mulder en Erik Slomp maar op de finish was het toch Arne die als eerste de klok liet stilstaan in een degelijke tijd van 16.03, kort daarop gevolgd door Falco (16.11), Joep (16.15) - nog nahijgend van zijn mooie baantijd afgelopen donderdag - en Erik (16.29). Een kleine minuut daarachter kwam Henk Smalbrugge op de vijfde plek binnen in een tijd van 17.22 wat goed was voor een clubrecord mannen 40+. Conclusie is dat de plekken 1 tot en met 5 voor de BB-Lopers waren. Peter Gils kwam ook nog ruim onder de 20 minuten in een tijd van 19.36.

Overwinning Tess Boekema en clubrecord voor Anja Esveldt
Tess Boekema liep overtuigend naar de overwinning bij de dames in een keurige tijd van 19.11 en dat in een periode dat er niet volop getraind kan worden door een sluimerende knieblessure. Marlies Groenewold liep naar een derde plek op het podium in een mooie tijd van 20.08, kort daarop gevolg door Anja Esveldt die met een tijd van 20.13 een clubrecord liep bij de dames 45+.

Op het podium vlnr Marleen Stoel (Isala '96), Tess Boekema en Marlies GroenewoldOp het podium vlnr Marleen Stoel (Isala '96), Tess Boekema en Marlies Groenewold10 kilometer: Clubrecord voor Carla Boekema.
De vrouwenwedstrijd werd gewonnen door Helen de Vries. Bij de vrouwen 50+ liep Carla Boekema een nieuw clubrecord, ze kwam binnen in een tijd van 46.13.
Zehra Dede liep een tijd van 55.05, veel langzamer dan waartoe ze in staat is maar heeft zich verdienstelijk gemaakt als haas voor een vriendin.

Leon van Leussen derde overall en eerste plaats Martijn Schakelaar mannen 40+
Bij de mannen liepen Erik Driessen uit Vollenhove en Edwin Slijkhuis van Vitalis naar de eerste en tweede plek op anderhalve minuut gevolgd door Leon van Leussen in een tijd van 34.48. "Geen knalprestatie" aldus Leon zelf die ook wel erg hard van start ging en na enkele honderden meters brutaal de leiding nam.

Martijn Schakelaar terugkomend van een blessure liep zijn eerste wedstrijd sinds enkele maanden en dan ook nog zijn eerste al 40'er. Uiteraard heeft dit gevolgen voor de eindtijd maar na een felle eindsprint en een acceptabele tijd van 36.52 eiste hij de eerste plaats voor zich op bij de mannen 40+. Bernard Nitrauw kon lang mee en kwam kort na Martijn binnen in een keurige tijd van 36.55.

Tenslotte kwam Michel Blaauwgeers enkele seconden tekort voor een nieuw p.r. (39.12) en finishte Roelof Rekker in 46.15.

BB-cliniclopers bijten spits af

Ook dit jaar organiseert De BB-lopers een clinic ter voorbereiding op de halve marathon van Zwolle.
De eerste serieuze testloop voor de BB cliniclopers zit erop. Een groot aantal deelnemers nam vandaag deel aan de 10 kilometer.

Mannen
Jan Schra 40'18"
Wynand Fokkert 43'24"
Jos Scholten 43'59"
Jaap Sterken 45'45"
Hilke Thiry 51'41"

Dames
Cathy van Es-Bode 43'44"
Debora van Houdt 46'54"
Sandra Medendorp liep in Ruinen 9 kilometer in 41'44"