Onder heerlijke lente-achtige omstandigheden werd de Halve Marathon van Harderwijk gehouden. Op het gezellige en goed bezette evenement kwam veel publiek af. Het zonnetje zal daar zeker aan hebben bijgedragen.  De halve marathon werd gewonnen door de Vlaming Yannick Michiels. De kwart marathon werd gewonnen door Arne Mulder. Het kleine smaldeel BB-lopers liet, en dat zal U inmiddels niet meer verbazen,  weer fraaie prestaties zien.
 
Henk Smalbrugge in prima stijl op weg naar een clubrecord Clubrecord Henk Smalbrugge
Alarm onder de 40-plus-lopers natuurlijk, nu Henk 40 is geworden en zijn vorm stijgende is. Henk finishte in 1:15:57. "Ik mis nog tempohardheid" vertelde Henk aan de finish, "na een kilometer of 15 werd het werken geblazen, maar ik kon het tempo redelijk vasthouden."
 
Vijfde plaats André Knol
Ons nieuwe lid André Knol gaf meteen een prima visitekaartje af met een vijfde plaats in 1:17:31. André is na enig lichamelijk ongemak eigenlijk pas weer een paar weken volop in training en was tevreden met deze tijd. Sjoerd van Westerop zette ook een prima resultaat neer, 1:24:49.
 
PR Rutger-Jan Lusseveld
Rutger is training voor de marathon van Parijs. Vandaag haalde hij alweer een ruime minuut van zijn PR af en kwam uit op 1:26:14. Onderweg haalde hij Borre de Gier in, die de Trail by the Sea nog wel in de benen had. Borre zette 1:27:28 op de klok:  "Het ging niet zoals ik hoopte, en na een kilometer of 10 heb ik het bewust rustiger aan gedaan".  Marten Bolt ook in training voor zijn voorjaarsmarathon (Rotterdam), is zijn trainingsachterstand na een griepperiode gestaag aan het wegwerken en finishte in 1:31:44.
 
Zehra Dede haalde het podium met een fraai persoonlijk recordPodium en super-PR voor Zehra Dede
Zehra had de beslissing om een marathon te gaan te lopen pas gemaakt toen ze in training steeds makkelijker het marathon schema kon volgen. Zo liep zij twee weken gelden al 45k in de zondagse duurloop en kwam ontspannen in 3:39 over de virtuele marathon-finish om vervolgens te versnellen over de IJsselbrug. Die goede vorm bewees ze vandaag door bijna 8 minuten van haar PR op de halve marathon af te halen. Haar 1:34:54 betekende een mooie bos bloemen en enveloppe op het podium in Harderwijk.
 
Winst voor Arne Mulder op de kwart marathon
Arne bouwt zijn trainingen geleidelijk weer uit en vandaag was toch een kleine test. Zijn coach Berthold Berger zag vanaf de fiets dat de vorm stijgende was. Arne kwam na 10k door in 33:50 en kon de laatste paar honderd meter een goed versnellen naar de finish in 35:41.