Drachten. Maart roert zijn staart. De eerste dag van deze nieuwe maand bezorgde een aantal BBlopers een aantal mooie persoonlijke records onder toeziend oog van hun coach Berthold Berger. Een mooie laatste test zo vlak voor de CPC. Het lijkt een jaarlijkse reünie te worden in Drachten. Een van de sterkst bezette wedstrijden in Noord Nederland. De Veneboerloop in Drachten georganiseerd door AV Impala. Winnaar werd Iwan Kamminga die na 31'39" de finishlijn passeerde.
 
Falco OlivierFalco OlivierFraai PR Falco  
Beste prestatie van de dag werd geleverd door Falco Olivier (4e plaats) die zijn persoonlijk record aanscherpte tot 32'03". Het oude record 32'45" dateerde van juni 2013 (Stadsloop Appingedam ).   Falco was na afloop superblij. "Even dacht ik nog...het kan toch niet waar zijn. De laatste week merk ik aan mezelf hoe makkelijk de trainingen mij afgaan ondanks dat ik nog geen gas terug heb genomen. Er zat een vormstijging aan te komen. Natuurlijk ben ik benieuwd hoe dit zal uitpakken richting de CPC in Den Haag en eens kijken wat voor tijd er uitrolt. De komende week maximaal uitrusten!" 
 
PR Willard en podiumplaats voor Henk
Achter Falco finishte Willard Bredewold na 33'26" op 5 tellen gevolgd door Henk Smalbrugge (Master 40) die weer helemaal terug is. Zijn 33:31 was goed voor de tweede plaats bij Master 40. Willard kreeg te maken met de zwaartekracht elementen. Na amper 50 meter te hebben afgelegd kwam hij raar ten val. Even leek het alsof hij niet verder kon lopen, gelukkig kon hij zich revancheren en finishte in een nieuw persoonlijk record. Leon van Leusen finishte nog net binnen de 34 minuten en finishte na 33'44" even boven zijn beste tijd (33'30"). Erik Slomp liep net als Arne Mulder een behouden gecontroleerde race en finishte na respectievelijk 34'10" om 35'02"
 
Goede tijden Bernard en Juda
Bernard Nitrauw en Juda Vecht (Masters 50) beide in voorbereiding op de marathon van Rotterdam verbaasden zichzelf en finishten na 37'17" om 39'34" Voor beide heren een fractie boven hun all time best.

Podiumplaats voor Marlies
Tot slot hield Marlies Groenewold de eer van de BB-ladies hoog en finishte op een derde plaats na 41'45" en bleef slechts 10 tellen verwijderd van haar beste tijd. "Ik heb eindelijk eens een race volgens het boekje gelopen en vrijwel alle kilometers rond de 4'10 " afgeraffeld. "aldus een tevreden Marlies.

Volgende week start een grote groep van de BB-lopers in de CPC in den Haag. Voor sommigen een piekwedstrijd en voor anderen een tussenstation op weg naar de 42, on "the road to Rotterdam".