Onder prachtige zonnige omstandigheden vond zondag 23 februari 2013 de derde editie plaats van Trail by The Sea met start en finish in Renesse.  De (uiteindelijk) 42 kilometer lange trail werd in een tijd van 2.50.50 gewonnen door Sebastien Schletterer uit Middelburg met daarachter WK-trailloper Pascal van Norden uit Goes.

vlnr Peter Ligthart, Timo Berkenbosch, Borre de Gier en Saakia BerrisDe BB-trailers kwamen allemaal uit in de 40+ categorie en daar liep Borre de Gier naar een keurige 11e plek (3.30.12) niet ver daarachter gevolgd door Peter Ligthart (3.32.22) op positie 14 en Timo Berkenbosch finishte als 25e (3.39.50)....om met de woorden van Timo te spreken "asfalt is voor watjes".


Saskia Berris liep haar eerste trail, werd keurig 9e met een eindtijd van 4.43.29 en blikt hierop tevreden terug. "Na alle verhalen had ik me op het ergste voorbereid maar het was uiteindelijk minder zwaar dan verwacht" om te vervolgen "dat er wel heeeeeel veel mul zand in het parcours verstopt zat en dan vooral door de duinen tussen kilometer 28 tot 32 (Dodemanspad) daar leek geen einde aan te komen".

Helaas kreeg Saskia tijdens de wedstrijd last van haar kuit en moesten stukken hardlopen afgewisseld worden met wandelen. "Het mooiste stuk van de trail was in de bossen waar heel veel klimmetjes en afdalingen elkaar in snel tempo afwisselden, in een aantal gevallen moest je met behulp van je handen boven zien te komen". Op de vraag of dit voor herhaling vatbaar is zegt Saskia stellig "Volgend jaar weer....en dan met het doel op het podium te komen".