Raalte, Het had zo'n mooie dag voor een aantal BBlopers en alle andere lopers op de halve marathon van Raalte kunnen worden. Een mooie test vijf weken voor de halve van Zwolle, ideale looptemperatuur, een zuchtje wind en een mooi parcours. De organisatie had dan op een kritiek punt in de race wel het parcours moeten afzetten. Nu liepen alleen de eerste twee lopers op het 9,5 km punt de juiste route omdat ze het parcours kenden en een auto 150m voor hun uit reed. In de wedstrijd liep de rest van het deelnemersveld op zeer ruime afstand. Op het bewuste punt in de wedstrijd volgden ze niet het parcours maar liepen de nummers 3 en 4 gevolgd door de rest van het veld een extra lus van 1200m. Op de halve marathon finishten uiteindelijk twee mannen op de officiele halve marathon. Winnaar Peter Bruinsma liep 1 uur 13'00", op ruim drie minuten gevolgd door Berthold in 1u 16'15".

Van de BBlopers liepen Peter Ligthart, Borre de Gier en Hanno Treep de langere versie. Na een halve marathon stonden hun stopwatches stil. Peter ligthart deed liep op de officieuze halve marathon 1 u 26'35". Een dikke verbetering van ruim 4 minuten van zijn beste tijd vorig jaar. Borre verbeterde eveneens zijn tijd tot 1 uur en 27'00, eveneens een verbetering van ruim 1,5 minuut. Hanno deed het wat rustiger aan en finishte in 1 uur 31'00".

Op de tien kilometer liep IJsbrand na een rust periode van twee weken en een rustige trainingsweek een goede race en finishte in 44'30".

Op de 5km liepen nog vier BBlopers mee. Bij de dames liep Lieve Tollet naar een tweede plaats en opnieuw een verbetering van haar PR in 20'37". Patricia Seinen verbeterde eveneens haar PR op de 5km tot 21'55" en een verbetering van 52 tellen. Bij de mannen liep Arjo Spans naar een PR in 19'25". Bertus finishte met een tussenstop(overgeven) in 19'35. Voor alle uitslagen kijk op www.uitslagen.nl