Saskia Berris
Zondag 23 februari 2013 vindt de derde editie plaats van de prachtige maar erg zware Trail by The Sea. Dit is een uitdagende trail langs de kust en door fraaie natuurgebieden op de Kop van Westerschouwen in Zeeland. Er worden zo'n 700 lopers verwacht over een steeds langere afstand die dit jaar uitkomt op een dikke 40 kilometer.....als je tenminste niet verkeerd loopt!
 
Parcours.
Het parcours is vooral op het middenstuk zeer pittig te noemen met tussen globaal kilometer 10 en 30 vele beklimmingen al dan niet over rulle zandpaden en singletracks waarbij soms een touw ligt uitgerold om boven te komen. Prachtige benamingen van de te lopen gebieden doen hun naam alle eer aan zoals "de zompige vroongronden, Zeepeduinen, Dodemanspad en Helleweg".....oftewel niet voor watjes.
 
BB-lopers.
Dat er sprake is van een evenement met een hoog alure blijkt wel uit het feit ook veel snelle Belgen, Nederlands beste trailers en ook enkele wk-trailgangers van start gaan. Aangespoord door de enthousiaste verhalen naar aanleiding van eerdere deelname van Peter Ligthart en Martijn Schakelaar staan aankomende zondag meerdere BB-lopers aan de start. Saskia, Peter, Borre en Timo gaan dit grote avontuur aan; Martijn had zich ook ingeschreven maar is helaas geblesseerd.
 
Saskia gaat TBTS lopen als voorbereiding op het grote doel dit voorjaar, haar eerste marathon namelijk die van Rotterdam. "In de voorbereiding op deze trail heb ik me met name gericht op het marathonschema zoals dat door Berthold is opgesteld dit afwisselend met enkele wekelijkse fitnesstrainingen" vertelt Saskia. "Verder heb ik trainingen gedaan op de Lemelerberg en op de Veluwe". Dit wordt haar langste wedstrijd tot nu toe en in combinatie met de hoogteverschillen verwacht Saskia dan ook vooral een mentaal zwaar evenement waarbij zowel de lichamelijke als geestelijke belasting zal gaan bepalen hoe de wedstrijd verloopt. "Op dit moment nog wel een klein pijntje in de kuit maar waarschijnlijk zal dit geen belemmering opleveren bij het lopen" sluit Saskia af. Aangezien je toch vooral ook zelfvoorzienend moet zijn bij een lange trail neem Saskia in tegenstelling tot de reguliere wedstrijden naast enkele gelletjes ook een reep en flesje water mee voor onderweg.
 
Uiteraard zullen we begin volgende week een terugblik doen op dit prachtige evenement waarbij naast aandacht voor de ervaringen van Saskia ook de resultaten van de overige BB-trailers aan de orde zullen komen.