De Groet Uit Schoorl Run is een jaarlijks terugkerende sterk bezette en snelle wedstrijd in de Noord-Hollandse duinen. Dit jaar stond het NK 10 km op de weg op het programma.  De harde zuidwestenwind windkracht 8 en regenbuien waren grootste tegenstander. Op de 10 kilometer kwamen 7 BB-lopers in actie.
Beste prestatie van de dag kwam op naam van Willard Bredewold die als enige BB loper een persoonlijk record liep in 33'58".

Marlies GroenewoldMarlies GroenewoldVrouwen
Tess Boekema was na afloop wel tevreden met de 39'21". "Helaas net geen pr (was 39'11") maar gezien de barre omstandigheden een prima resultaat.  Ik ben wel verbaasd dat ik na 5 weken training al weer op mijn oude niveau zit. " 

Lieve Tollet liep een sterke race, zij liep na een kwakkel periode ook een mooie opgebouwde race en liet 40'11" noteren. Lieve na afloop: Het liep lekker, de eerste 4 km heb ik rustig aan gedaan en daarna kon ik de hele race door versnellen. Dit geeft me veel vertrouwen voor de komende periode." Marlies Groenewold liep naar een mooie tijd van 42'31" en bleef 45 seconden verwijderd van haar beste tijd.

Mannen
Falco Olivier had zich ten doel gesteld om zijn oude persoonlijke record tijd van 32'45" te evenaren en zo mogelijk te verbeteren. Falco liep naar 33'08" Willard Bredewold liep voor het eerst onder de 34 minuten en finishte na 33'58" Hiermee verbeterde hij zijn beste tijd van november 2013 met ruim 40 tellen.

Leon van Leusen liep een degelijke wedstrijd en finishte net niet onder de 34 minuten grens en finishte na 34'16" en bleef 40 seconden boven zijn beste tijd. Mark Hakbijl liep mee bij de masters 35+ en liep gezien zijn trainingsachterstand naar een 36'53".

Foto's weer ons foto-album, met dank aan Arne!

 

Willard Bredewold op weg naar een mooi PR in SchoorlWillard Bredewold op weg naar een mooi PR in Schoorl