De Groet uit Schoorl Run trekt op de tweede zondag van februari jaarlijks een grote stroom lopers naar deze Noord-Hollandse badplaats.  Het succes van de Groet uit Schoorl Run is voor een groot deel te danken aan een unieke afwisseling in het parcours. De parcoursen van de 10, halve marathon en 30 kilometer gaan grotendeels over geasfalteerde paden door het schitterende bos en duingebied van Staatsbosbeheer. Daarnaast komen de lopers door pittoreske oude dorpskernen als Groet en Catrijp.

Na al die jaren is het evenement uitgegroeid tot een nationaal topevenement met een internationaal karakter en worden er vooral op de 10 kilometer zeer scherpe tijden gelopen. Zo liepen vorig jaar in winterse omstandigheden totaal 15 mannelijke lopers onder de 30 minuten met een winnende tijd van 29.14 voor Abdi Nageeye en bij de dames een Noorse dame met een eindtijd van 32.38. Dit jaar staat bovendien in het teken van het Nederlands kampioenschap 10 kilometer op de weg, kortom een garantie voor veel snelle lopers.

Voor meerdere BB-lopers is deze wedstrijd niet zomaar een tussendoortje maar bedoeld als een eerste piekwedstrijd in de late winter/vroege voorjaar.

Tess BoekemaBB-Vrouwen
De BB-eer wordt zondag hoog gehouden door een grote delegatie vrouwen te weten Lieve Tollet, Tess Boekema, Karina Willems, Marlies Groenewold en Wilmke Boersma; ze lopen allemaal de 10 kilometer.

Voor Lieve is het mooi om te bekijken hoe ze staat ten opzichte van vorig jaar toen ze in Schoorl een keurige tijd noteerde van 39.18. Tess moet haar goede prestatie in Apeldoorn zien door te trekken naar een tijd die in de buurt van de 39 minuten uitkomt. Wilmke kan haar mooie crossseizoen nu gaan omzetten in een eerste snelle wegprestatie en voor Karina en Marlies geldt dat zij na een langere periode zonder wedstrijden zullen testen wat er op dit moment voor hen mogelijk is.

Falco Olivier en erik SlompBB-Mannen
De mannen worden vertegenwoordigd door Erik Slomp, Falco Olivier, Willard Bredewold en Mark Hakbijl; ook zij lopen allemaal de 10 kilometer.

Falco en Erik liepen vorige week in Apeldoorn beide een zeer sterke 8 kilometer. Erik was daarbij een minuut sneller dan vorig jaar en verwacht in Schoorl een aanval te kunnen doen op zijn persoonlijk record dat staat op 32.57. Falco zal zich niet willen laten afbluffen door Erik en moet in staat zijn om de strijd met Erik aan te gaan voor de titiel "Snelste BB-er van Schoorl". Willard maakt steeds meer progressie en gaat ongetwijfeld voor een "pr-race". Van Mark mogen we geen supertijd verwachten, in een drukke verbouwingsperiode van zijn nieuwe woning heeft hij relatief weinig (op snelheid) kunnen trainen. Zijn tijd van vorig jaar (34.47) lijkt daarmee te ambitieus voor deze wedstrijd....of gaat hij ons verrassen?

Kortom een mooie delegatie BB-lopers gaat zondag onze eer hooghouden; een wedstrijd racereport volgt in de loop van zondag of maandag.