Onder welhaast lenteachtige omstandigheden vond gisteren de midwintermarathon in Apeldoorn plaats. Vele BB-lopers deden mee aan de diverse afstanden die waren uitgezet door de prachtige Veluwse bossen. Gisteren berichtten wij al over de mooie prestaties die geleverd zijn, nu een terugblik met Theo Boekema.

Theo hier op weg op de Rode Weg door het bos bij AsselIn voorbereiding op de marathon van Enschede van 27 april liep Theo de 27,5 kilometer lange Asselronde. Met een eindtijd van 1.57.17 en een keurig gemiddelde van ruim 14 kilometer per uur finishte Theo als 95e loper van de ruim 2.000 finishers op deze afstand. Deze eindtijd lag weliswaar wat hoger dan die van vorige jaar (1.55), toch kijkt Theo tevreden terug, "ik heb nu nog wat te weinig duurvermogen maar zal met wat langere (tempo)duurlopen daar de komende weken verder aan gaan werken, meer zat er vandaag nog niet in".


De gewenste tijd onder de 3 uur op de marathon in Enschede lijkt een mooie uitdaging, de gemiddelde snelheid van gisteren moet de snelheid worden in Enschede. "Ik heb vrij veel alleen gelopen, de groepjes gingen vaak wat te hard en dat breekt je op als je niet uitkijkt". Kortom, een hele degelijke opbouwwedstrijd en op naar de volgende halte te weten de 32 van Kampen medio maart!