Havelte, de Nimberg Hunebedloop in het mooie Havelte, georganiseerd door av de Sprinter, is een vast in punt het programma voor menig hardloper.  Het zou een trainingsloopje worden voor de coach van de BB-lopers, Berthold Berger, maar het resulteerde in een heerlijke 15.2 km tempoloop die hij met een overwinning kon afsluiten.  's Avonds was Berthold op het Zwolse Sportgala als genomineerde voor het voor Sportcoach van het jaar in Zwolle. Die prijs ging niet onverwacht naar Redbald Strikwerda (Landstede Volleybal).

Berthold Berger, hier bij de Zwolse Bosloop in HeerdeDe traditionele Hunebedloop, grotendeels onverhard en met de nodige klimmetjes en voerden de lopers langs een prachtige route met zo nu en dan een hunebed. Berger startte behoudend en liep in een constante race naar een keurige 53'27".  De tussentijden waren 17'51"/ 17'50 en de laatste 5 raffelde hij af in 17'46"
Na 7 km haalde hij Erik Driesen in en liep geleidelijk bij hem weg en liep de rest van de race solo verder. Op de finish had Berger een voorsprong van 20 tellen op Arjan Driesen.

Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers