Aanstaande zaterdag organiseert atletiekvereniging De Gemzen alweer de 32 editie van de Zwolse Bosloop vanaf de atletiekbaan in Heerde. Een prachtige KNAU-gecertificeerde wedstrijd over een glooiiend volledig geasfalteerd parcours door de bossen van de Noord Veluwe. De vorige editie werd gelopen in een prachtig besneeuwd landschap waarbij de fietspaden sneeuwvrij waren gemaakt. Dit jaar lijkt het weer de lopers gunstig gezind met verwachte droge condities en een temperatuur van zo'n 8 graden; kortom perfect loopweer voor mooie tijden.
 
Falco OlivierAfstanden.
Er kan gekozen worden voor een 5 of 10 kilometer of Halve marathon die over fietspaden richting Hattem gaat. Mooi extra element bij de Halve marathon is dat er een premiesprint is na ruim 5 km! De organisatie verwacht meer deelnemers dan ooit en hoopt de grens van 500 te doorbreken.
 
BB-deelnemers.
Op de deelnemerslijst prijken nu al de namen van meerdere BB-lopers die het vroege voorjaar willen gebruiken voor een testmoment.
Vooral op de 10 kilometer lijken er kansen voor een overwinning. Onder de mannen doen in ieder geval Joep Emmen, Falco Olivier en Erik Slomp een poging daartoe. Ook is het leuk te vermelden dat Berthold Berger zal starten op deze afstand om weer wat wedstrijdritme op te doen. Bij de dames zijn Tess Boekema en Lieve Tollet waarschijnlijk aan elkaar gewaagd en mogelijk tot een podiumplaats in staat.
 
Janoah Bovenhuis gaat de 5 kilometer lopen en moet in staat worden geacht hoog te eindigen.
 
De halve marathon wordt door meerdere BB'ers als eerste testloop gebruikt in aanloop naar de marathon van Rotterdam waaronder Frankwin Mussche, Peter Ligthart, Edwin Middelveld, Sjoer van Westerop en Martijn Schakelaar. In hoeverre zij in staat zijn in de buurt van, danwel op het podium te komen is de vraag met sterke deelnemers zoals onder andere Edwin Slijkhuis (winnaar editie 2013), Rik Wolswinkel en Johan Kats.
Uiteraard zal in de loop van het weekend een terugblik volgen met resultaten van alle BB-lopers!
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.